Очаква се Cruise да комерсиализира своите автономни автомобили през следващото

...
Очаква се Cruise да комерсиализира своите автономни автомобили през следващото
Коментари Харесай

Microsoft и Cruise разработват самоуправляеми автомобили


Очаква се Cruise да комерсиализира своите самостоятелни коли през идващото десетилетие
(снимка: Microsoft)

Microsoft е решена да употребява своите умения в облачните калкулации, с цел да форсира „ идване ” на самостоятелните транспортни средства. Компанията разгласи партньорство с Cruise – поделението на General Motors за самоуправляеми коли.

Описано като дълготрайно, партньорството има за цел да употребява платформата Azure на Microsoft по този начин, че Cruise да комерсиализира своите самостоятелни транспортни средства през идващото десетилетие, отбелязва.

Облачните калкулации играят значима роля в бъдещето на самоуправляемите транспортни средства. Ако желаеме да разполагаме с големи автопаркове от сходни коли, способността на тези возила да споделят между тях и да споделят данни за местоположението си, за трафика и за настоящи проблеми (например злополука на пътя) през облачни системи може да им помогне да работят безвредно и дейно.
още по тематиката
В рамките на новото си партньорство с Cruise, Microsoft ще се стреми да изведе на напред във времето мощните страни на своята. Бизнес-дружбата идва и с вложения в Cruise от страна софтуерния колос, дружно с други играчи, в това число General Motors и Honda, на обща стойност 2 милиарда щатски $.

„ Microsoft е отлично допълнение към екипа, до момента в който се стремим към предстоящ свят на нулеви произшествия, нулеви излъчвания и нулеви тапи ”, споделя ръководителят и основен изпълнителен шеф на GM Мери Бара.

„ Microsoft ще ни помогне да ускорим комерсиализацията на напълно електрическите, самоуправляващи се транспортни средства на Cruise и ще разреши на от изчислителните облаци, защото имаме за цел да пуснем 30 нови електрически автомобила в международен мащаб до 2025 година ”, добавя той.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР