Очаква се членовете на ЕП да заявят, че липсата на

...
Очаква се членовете на ЕП да заявят, че липсата на
Коментари Харесай

Санкциите и образованието са от решаващо значение в борбата срещу външна намеса

Очаква се членовете на Екологичен потенциал да заявят, че неналичието на ограничения, наказания и информираност от страна на Европейски Съюз разрешава на злонамерени задгранични участници да се намесват в демокрацията в Европейски Съюз, и да предложат контрамерки.

Комисията на Екологичен потенциал по въпросите на външната интервенция (INGE) е подготвила серия от рекомендации, ориентирани към подсилване на потенциала на Европейски Съюз във връзка с външната интервенция, в това число режим на наказания за битка с задграничната интервенция и дезинформацията, общи осведомителни акции, разпространяващи информираност за заплахите от нея, и по-строги правила за платформите на обществените медии, служещи като средство за външна интервенция. Евродепутатите ще обсъдят рекомендациите във вторник и ще ги гласоподават в сряда.

Проектотекстът предизвиква поддръжката за медиите и проверителите на обстоятелства, изясняването на връзките сред някои европейски политически партии и Русия и възбраната за финансиране от страни отвън Европейски Съюз за национални партии. Евродепутатите оферират също по този начин да се затрудни наемането на някогашни европейски висши политици в чужбина, да се забрани шпионският програмен продукт като „Пегас“ и незабавно да се усъвършенства европейската киберсигурност.

Пресконференцията на докладчика Сандра Калниете (ЕНП, Латвия) и ръководителя на комисията INGE Рафаел Глюксман (С&Д, Франция) е планувана за вторник, 15:30 ч. (българско време), в залата за конференции на Дафне Каруана Галиция в Страсбург.

Контекст

Специалната комисия по въпросите на външната интервенция, в това число дезинформацията, във всички демократични процеси в Европейския съюз (INGE), беше основана през юни 2020 година След към 50 чувания с присъединяване на към 130 специалисти и гласуването на нейния проектодоклад, мандатът на комисията от година и половина изтича на 23 март.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР