Очаква се броят на смъртните случаи по пътищата в Германия

...
Очаква се броят на смъртните случаи по пътищата в Германия
Коментари Харесай

Най-малък брой загинали по немските пътища

Очаква се броят на смъртните случаи по пътищата в Германия да доближи ново ниско равнище през 2021 година Според оценка на Федералната статистическа работа (Destatis), която се основава на наличните данни за интервала от януари до септември 2021 година, броят на починалите по пътищата евентуално ще спадне до 2450.

Това би било най-ниското равнище от началото на статистиката стартирана преди повече от 65 години. Предишното най-ниско равнище е записано през 2020 година с 2719 починали на пътя, по-малко с 327 починали или единадесет % спрямо 2019 година (3046 починали на пътя). Намалението значително се дължи на доста по-ниския размер на трафика спрямо 2019 година вследствие на корона пандемията.

Въпреки спада в броя на смъртните случаи по пътищата, специалистите по сигурността на Dekra предизвестяват водачите да не се отпускат. „ Няма причина за усмиряване “ - акцентира ръководещият шеф на Dekra Ян Фелауер - "Разбира се, падащите цифри в статистиката е нещо доста позитивно. Въпреки това, никой не би трябвало да бъде укротен от това. “

„ Рискът да бъдеш погубен по нашите улици към момента е прекомерно висок. Усилията за възстановяване на пътната сигурност не би трябвало да отслабват. Защото даже и като цяло посоката да е вярна от десетилетия към момента сме надалеч от „ Vision Zero “ - т.е. в трафика без жертви “ - заключава Фелауер.
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР