Очаква се броят на новите случаи на COVID-19 у нас

...
Очаква се броят на новите случаи на COVID-19 у нас
Коментари Харесай

Витанов: Пазете се, сега вирусът протича по-леко, но има и къси клечки

Очаква се броят на новите случаи на COVID-19 у нас да доближи 4500 души дневно. Въпросът е да не прекосяваме тази граница. Ако до две седмици не прескочим това число, значи ограниченията са проработили. Това разяснява за " Твоят ден " по NOVA NEWS математикът проф. Николай Витанов.

По думите му рестриктивните мерки за прекъсване на болестта ще дадат резултат, а дифузно разпространяване към момента няма. " Здравната система е готова, само че куца човешкият фактор ", изясни той. И предизвести, че идва подвариант на Омикрон от Индия, който ще е при нас октомври или ноември и ще се популяризира още по-бързо.

" Болниците сега не са под напън. Пазете се, в този момент вирусът протича по-леко, само че има и къси клечки. Внасяме си COVID-19 от Гърция ", сподели още проф. Витанов.

Според него записаната заболеваемост би трябвало да се умножава по 4,5, с цел да се откри действителният брой болни. " Цифрата е към 10 000 - 12 000, от които 3000 са регистрирани. Добре ще е да се върнат PCR тестванията ", безапелационен е Витанов.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР