Очаква се броят на гостите, които ще посетят България за

...
Очаква се броят на гостите, които ще посетят България за
Коментари Харесай

25 000 души ще дойдат у нас за председателството, подаръците за тях вече са готови

Очаква се броят на гостите, които ще посетят България за председателството на Съвета на Европейски Съюз, да доближи 25 000 души. Първоначалните упования са били за 20 000, след това изчисленията са посочили 22 000.
Календарът на събитията в България нараства всеки ден, тъй че броя се усилва и най-вероятно ще доближи може би до 25 000 души.
Това съобщи министър Лиляна Павлова, която показа протоколните подаръците , които министерство на българското председателство приготви да подарява на гостите на Българското председателство
Предвидените дарове са към 50 000 и включват и изпратените в непрекъснатото посланичество в Брюксел.
Има два пакета дарове, едните по-луксозни и втори с протоколен пакет за всички останали делегати, които ще посещават съвещанията. В пакета с дарове дамите ще намерят шалове, господата – вратовръзки. Втората част от подаръка включва монети, пощенска марка и други
„ Нашите спонсори дават спомагателни пакети с дарове “, сподели Павлова и уточни брандиран пакет с българска лавандула, тъй като по думите й страната ни към този момент е най-големия експортьор на лавандула в Европа. По думите й ще има по същия метод брандирано и розово масло, съобщи БГНЕС.
Припомняме, че през октомври министерството на българското председателство на Съвета на Европейския съюз 2018 рестартира процедурата по изработването на подаръчни комплекти за участниците в събитията, които ще се проведат у нас от началото доникъде на идната година. Става въпрос за направа на дамски шалове и мъжки вратовръзки на обща стойност 446 250 лева без Данък добавена стойност.
Тогава стана ясно, че от ведомството на министър Лиляна Павлова са изпратили предложения за договаряне без авансово съобщение до две пловдивски, една русенска и една ловешка шивашки заводи. Това се наложи, тъй като при първичния стадий на процедурата, нито една компания не беше подала документи за изработването на текстилните аксесоари.
Самата процедура беше разграничена на две обособени позиции. Първата планува направа и брандиране на 900 първокласни и 16 000 общоприети шалове, които ще са с логото на българското председателство на Европейски Съюз. Втората е за направа и брандиране на 11 00 първокласни и 20 000 общоприети вратовръзки, които също ще са с логото на председателството ни.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР