Очаква се близо 6000 души утре да протестират срещу закриването

...
Очаква се близо 6000 души утре да протестират срещу закриването
Коментари Харесай

Близо 6000 души се очаква утре да протестират срещу закриването на въглищния сектор

Очаква се близо 6000 души на следващия ден да стачкуват против закриването на въглищния бранш в София. Това заяви за " Фокус “ ръководителят на КНСБ в Топлоелектрическа централа " Марица-изток 2 “ Деян Дяков. По думите му митингът на земеделците, които беше разгласен за 19 септември, ще бъде изместен за идващия ден – 20 септември.

" Няма място за всички, земеделците желаеха да стачкуват в триъгълника на властта, на жълтите павета, само че ние към този момент сме декларирали присъединяване и имаме позволение. Протестът ни е деклариран от дълго време. Не тръгваме с настояванията за събаряне на държавното управление и за предварителни избори, а имаме претенции по отношение на енергийните ни сдружения. Затова не мисля, че полицията ще ни пречи. Ако въпреки всичко полицията ни спре някъде по пътя, това ще бъде извънредно незаконен акт “, сподели Дяков.

Той означи, че през днешния ден по време на 4-часова среща на синдикатите от КТ " Подкрепа “ и КНСБ са били конкретизирани настояванията. " Ще внесем декларация с осем съществени претенции, както и Национално съглашение за обективен преход “, сподели Дяков.

Рени АТАНАСОВА
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР