Очаква се банковите такси за трансграничните преводи на европейски ниво

...
Очаква се банковите такси за трансграничните преводи на европейски ниво
Коментари Харесай

20% ръст на кредитите у нас заради ниските лихви

Очаква се банковите такси за трансграничните преводи на европейски равнище да намалеят и да се изравнят с тези за вътрешните преводи. Пътуващите в чужбина също ще бъдат облагодетелствани, тъй като таксите на банкоматите ще бъдат същите като в България. Това съобщи пред bTV ръководителят на УС на Асоциация на банките в България Петър Андронов.

По негови думи нарастването на банковите такси на национално равнище в редица трезори се стреми да компенсира и балансира трансграничното понижаване на същите такси.

Той предвижда, че в бъдеще ще има нарастване на таксите за обслужване в банковите клонове за сметка на по-ниски в електронното банкиране за пренасочване на клиентите към цифровите банкови услуги.

Не сме в криза, а има закъснение в растежа на икономическия напредък, безапелационен е Андронов. Той акцентира, че затова лихвите ще останат ниски и Европейската централна банка няма да се намеси, с цел да ги контролира - задачата е да се подтиква потреблението.

Той уточни, че това е очевидно и у нас - в страната ни се регистрира растеж на потребителските заеми от 20% и на ипотечните от 16%.

Според Андронов това демонстрира непоклатимост, което по негови думи доказвали и ниските равнища на безработица.

Все отново ръководителят на УС на Асоциация на банките в България поучава да не се взимат заеми поради ниските лихви, а единствено при действителна потребност и с проект. /БТВ
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР