Очаква се България и Китай да подпишат декларация зa стратегическо

...
Очаква се България и Китай да подпишат декларация зa стратегическо
Коментари Харесай

България и Китай подписват декларация за стратегическо сътрудничество

Очаква се България и Китай да подпишат декларация зa стратегическо съдействие. Днес президентът Румен Радев ще беседва с китайския си сътрудник и хазаин Си Дзинпин в Пекин.

Държавният глава откри бизнесфорум в Пекин и разгласи пред китайския бизнес, че в случай че влагат в България ще изпълнят тактиката на президента Си Дзинпин за разширение на икономическите връзки на страната с страните от Централна и Източна Европа.
Официално посещаване в Китай: Румен Радев на среща с сътрудника си Си Цзинпин Очаква се да бъде призната взаимна декларация сред България и Китай за определяне на връзки на стратегическо партньорство
„ Има три значими условия за сполучливо съдействие в бизнеса – политическа поддръжка на най високо равнище и положителни политически връзки сред двете страни. На второ място добра бизнес среда и ниски налози. И на трето място – условия за бърза и ефикасна връзка сред бизнеса от двете страни”, сподели Румен Радев.
Снимка: btvnovinite.bg
Президентът още веднъж акцентира желанието си да има директна авиолиния китайска банка и българо-китайски център за развойна активност у нас.

„ България е член на Европейски Съюз и от това произтичат доста преимущества – ние сме страната с най-нисък плосък налог в Европейски Съюз и най-ниски оперативни разноски, постоянна финансова система, ниска инфлация и намаляващ дълг”, сподели президентът.
Румен Радев прикани за повече китайски вложения в България Президентът разгласи, че вратата към Китай е отворена
На форума участваха доста компании, част от които към този момент имат наличие на нашия пазар с експорт на земеделска продукция и такива, които желаят да строят скоростни влакове, да вземем за пример.

„ Произвеждаме розово масло и желаеме да купим земя. Доколкото знам това е най -добрият миг за вложения в България. След две-три години вложенията ще се удвоят”, разяснява вложителят Джон Тза.

Президентът разгласи, че има опция за тези, които не желаят да изнасят производства в България – да употребяват българските логистични бази.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР