Очаква се бъдещият министър на финансите в администрацията на президента

...
Очаква се бъдещият министър на финансите в администрацията на президента
Коментари Харесай

Йелън ще потвърди, че САЩ не търсят отслабване на долара

Очаква се бъдещият министър на финансите в администрацията на президента Джо Байдън - Джанет Йелън, да удостовери уговорката на Съединени американски щати за определян пазара валутен курс на $. Тя ще даде гаранция, че Съединени американски щати няма да опитат да отслабят $, с цел да придобият конкурентно предимство, съобщи Блумбърг, цитирайки в. „ Уолстрийт джърнъл “, който е получил информацията от представители на преходния екип на Байдън.

Йелън, която бе ръководител на Федералният запас на Съединени американски щати в интервала 2014-2018 година, ще бъде изслушана пред Финансовата комисия на Сената във вторник. Очаква се тя да получи утвърждение за поемането на ръководството на финансовото министерство от Стивън Манучин.

„ Стойността на щатския $ и на другите валути би трябвало да бъде определяна от пазарите. Пазарите вършат корекции, с цел да отразяват вариациите в икономическото показване и като цяло улесняват корекциите в световната стопанска система “, се чака да каже Йелън, в случай че бъде запитана за политиката на новата администрация за валутните курсове.

„ Съединени американски щати не търсят по-слаба валута за продобиване на конкурентно преимущество. Трябва да се противопоставим на опитите на други страни да вършат това “, се споделя още в речта на Йелън.

 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР