Очаква се 600 доброволци да се притекат на помощ на

...
Очаква се 600 доброволци да се притекат на помощ на
Коментари Харесай

Кметът на Карлово очаква над 600 доброволци в пострадалите села, 95 военни са на място

Очаква се 600 доброволци да се притекат на помощ на през днешния ден . Това съобщи пред Българска национална телевизия кметът на Карлово Емил Кабаиванов.

По думите му главната задача в трите села е реките още веднъж да бъдат вкарани в старите си корита и да бъдат основани нови насипи . Разчистват се и главните пътища в региона. " Днес би трябвало да покажем, а и в дните и месеците нататък, че би трябвало да бъдем съединени освен на празници, а и в сложни моменти ", прикани Кабаиванов.

Освен с доброволците, се работи и с огромно количество техника.

Ние сме под върхово напрежение, тъй като отстраняването на последствията няма да е еднократен акт за ден - два, , означи Кабаиванов. 300 български фамилии бедстват и кметът прикани българският народ да се приготви за помощ по-дълго време. " През идващите месеци всички тези фамилии ще имат потребност от нашата помощ ", сподели още той.

Доброволците ще оказват помощ на хората да разчистят домовете си. Съборените дървета ще бъдат отстранени, нарязани и раздадени на популацията.

На уеб страницата на община Карлово има оповестен телефон , на който непрекъснато се одобряват поръчки и за дарения, открита е и банкова сметка. Средствата, които се събират - до вчерашния ден са били 50 000 лева - ще бъдат главно за строителни материали, с които хората да си възстановят домовете и за закупуване на най-необходимото - храна, облекла, одеяла.

Пострадалите хора от наводненията в селата към Карлово имат потребност от пакетирана храна, консерви и кухненско съоръжение, също така - кревати, матраци, дрешници, шкафове. За момента има задоволително питейна вода.
 Изграждат инфраструктура за 2,69 млн. лева за бедстващите в Карлово
Изграждат инфраструктура за 2,69 млн. лева за бедстващите в Карлово

Днес бяха подписани документите

По информация на Министерството на защитата и военнослужещи не престават да оказват помощ за отстраняването на последствията от наводненията в община Карлово. 95 военни през днешния ден разчистват инфраструктура и здания в три обитаеми места. В селата Каравелово и Слатина не престават да работят 46 военнослужещи със профилирана техника от 61-ва Стрямска механизирана бригада. В село Богдан 49 военни от двете авиобази в Граф Игнатиево и Крумово отстраняват вреди от наводнението. Общ началник на дейностите на военнослужещите е командирът на 61-ва Стрямска механизирана бригада бригаден военачалник Деян Дешков.

От БЧК оповестяват, че екип на филантропичната организация е посетил най-засегнатите от наводненията обитаеми места в община Карлово , с цел да направи на място оценка на потребностите. От БЧК са провели и среща с представители на локалната власт за основаване на добра координация относно уточняването на потребностите на потърпевшите хора.

По данни на общината, най-тежка е обстановката в селата Каравелово, Богдан и Слатина . Останалите обитаеми места на територията на община Карлово, където има наранени от наводненията семейства и нарушена инфраструктурата, са Христо Даново, Войнягово, Розино и Столетово . Там ше бъде обърнато вниманието и на постройките с социална значителност като детски градини, учебни заведения и други

Екипи на БЧК са доставили в с. Каравелово дезинфектанти и питейна вода и са провели с кмета на селото Славка Червенкова среща, на която е станало ясно, че все още хората там се нуждаят от тежка техника и доброволци за почистване на вредите.

БЧК е в непрекъсната връзка с представители на община Карлово и с кметовете на засегнатите места, с цел да бъде предоставено в допълнение подкрепяне, съгласно конкредните потребности.

До момента от БЧК са предоставилли от бедствения си запас комплекти със спално долни дрехи, одеала и дезинфектанти. Осигурени са и над 5 тона минерална и изворна вода.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР