Очаква ни тих и слънчев вторник. До обяд и в

...
Очаква ни тих и слънчев вторник. До обяд и в
Коментари Харесай

Топло за сезона, температури до 12 градуса

Очаква ни спокоен и безоблачен вторник. До обяд и в ранния следобяд в низините и котловините има условия за температурни инверсии с ниска облачност и мъгли.Ще има по-гъсти мъгли – към огромните водоеми и най-много поречието на Дунав в Северна България и теченията на Марица и Тунджа в южната половина на страната.
В тези региони температурите ще се задържат по-ниски денем. В останалата част на страната термометрите ще демонстрират сред 7 и 12 градуса.

В региона на Перник и Кюстендил, където през днешния ден сурвакари ще обикалят от къща на къща и ще гонят злото времето ще е безшумно с температури денем сред 6 и 9 градуса. На места по поречията на Струма, Джерман и Тополница ще бъде мъгливо в часовете преди обяд.

В планините – съвсем без вятър и топло за сезона. Температури по високото – към 2 градуса, в ниското – до 5-6. Заради позитивните стойности на температурите по стръмните заснежени региони в планините има причина за лавинна заплаха.

В сряда и четвъртък времето ще е без особена смяна. Балканите не престават да са под въздействието на просторен антициклон. Сутрините – мъгливи в равнините, а през деня – температури до 10-12 градуса.

В петък и през почивните дни чакаме леко захлаждане с вятър, по-осезаем на изток. Бурята „ Брендан”, която сега вилнее в северозападната част на континента ще сътвори динамичност в атмосферата в Централна и Източна Европа. По-значително захлаждане у нас се чака в понеделник и вторник. В началото на другата седмица са вероятни и слаби валежи от дъжд в ниското и сняг в планините.

Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР