Очаква Apple да освежи серията си iPhone, като подобри производителността

...
Очаква Apple да освежи серията си iPhone, като подобри производителността
Коментари Харесай

Apple ще премине към зарядно устройство с универсален конектор USB-C

Очаква Apple да освежи серията си iPhone, като усъвършенства продуктивността и премине към универсално зарядно устройство, което ще стане наложително в Европа през идната година, съобщи Агенция Франс Прес.


Технологичният исполин не разкри никаква информация за това, което се чака на събитието " Wonderlust " в сходния на галактически транспортен съд щаб на компанията в Силиконовата котловина.

Това обаче идва по време на годината, когато Apple нормално афишира нови iPhone, които ще бъдат пуснати преди най-важния празничен сезон.

Пускането на iPhone 15 ще пристигна в миг, когато най-голямата компания в света по пазарна капитализация е изправена пред напън на основния пазар в Китай, където съгласно отчетите държавното управление не разрешава на държавните чиновници да употребяват нейните телефони.

Въпреки че това би имало единствено банален резултат върху продажбите, то показва по какъв начин възходящата дипломатическа турбуленция сред Вашингтон и Пекин може да провокира спомагателни въпроси по отношение на зависимостта на Apple от Китай за произвеждане.

Продажбите на iPhone на Apple понижават през последните няколко тримесечия, защото по-високите цени насърчиха клиентите да отсрочат прекосяването към по-нови модели.

Докато слуховете се въртят преди стартирането на iPhone, множеството наблюдаващи са съгласни, че на събитието Apple ще разгласи въвеждането на повсеместен USB-C порт, насилствено преминавайки от своите неповторими Lightning конектори за зареждане и трансфер на данни.

Промяната на зарядното устройство ще сложи iPhone в сходство със законодателството на Европейския съюз, изискващо USB-C да бъде стандартът за единично зарядно устройство за всички нови смарт телефони, таблети и камери от края на 2024 година

„ Промяната на кабела може да накара потребителите да недоволстват, само че в границите на едно потомство те ще го преодолеят: няма да имат избор “, сподели анализаторът на Techsponential Ави Грийнгарт.

„ Видяхме го, когато Apple се отхвърли от 30-пинов конектор, който даже беше вграден в седалките на самолета, само че това не повлия на продажбите. “

Политиците на Европейския съюз споделят, че правилото ще опрости живота на европейците, ще отстрани планината от остарели зарядни устройства и ще понижи разноските за потребителите.

Apple, вторият максимален продавач на смарт телефони в света след Samsung, към този момент употребява USB-C портове за зареждане на своите iPad и преносими компютри.

Но се опълчи на законодателството на Европейски Съюз, с цел да принуди смяната на Lightning портовете на iPhone, заявявайки, че това ще задуши нововъведенията и ще направи телефоните по-малко сигурни.


„ Събитието Wonderlust на Apple идната седмица ще се концентрира върху iPhone, който се нуждае от огромен цикъл след хладните последните няколко тримесечия “, сподели основният анализатор на Insider Intelligence Йори Вурмсер.

„ Събитието евентуално ще обхване и нови модели Apple Watch и AirPod, само че iPhone 15 в действителност ще дефинира по какъв начин ще наподобява идната година за Apple. “

Скок на цената?

Заедно с непрекъснатите усъвършенствания на камерите и чиповете на iPhone, се чака Apple да увеличи цените на своите Pro модели, съгласно Вурмсер.

Продажбите на iPhone през последното тримесечие изостанаха от прогнозите на анализаторите.

Apple претърпя спад от 2,4% в продажбите на iPhone, които съставляват съвсем половината от общите доходи.

Акциите на Apple бяха ударени предходната седмица след отчети за обилни китайски ограничавания върху iPhone в държавни служби и държавни организации.

„ Китай е доста значим пазар за Apple, тъй че всяко отрицателно отношение на китайското държавно управление към Apple е обезпокоително “, сподели анализаторът Грийнгарт.

Apple регистрира 15,8 милиарда $ доходи от Китай през последното тримесечие, близо 20 на 100 от общите доходи. Ръководителите показаха растежа на продажбите в Китай в интервал, когато общите продажби паднаха.

Анализаторът на Wedbush Дан Айвс пресметна, че възбраната на китайското държавно управление ще засегне по-малко от 500 000 iPhone от почти 45 милиона, които се чака да бъдат продадени в страната през идната година.

„ Ние имаме вяра, че все пак, Apple означи големи облаги на дяловете си на китайския пазар на смарт телефони “, сподели Айвс. /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР