Ocado Technology планира да утрои екипа си от специалистиПосланик Ема

...
Ocado Technology планира да утрои екипа си от специалистиПосланик Ема
Коментари Харесай

Отварят нов софтуерен център в София

Ocado Technology възнамерява да утрои екипа си от експерти

Посланик Ема Хопкинс акцентира, че новият софтуерен център на Ocado e образец за това по какъв начин една английска компания може да се възползва от опциите на България като място за развиване на своя бизнес

Нов софтуерен център в София отвори английска компания, която създава цялостните платформи за онлайн търговия на супермаркети Ocado и Morrisons. Плановете на Ocado Technology плануват утрояване на екипа от софтуерни експерти.

„ Новият софтуерен център на Ocado e превъзходен образец за това по какъв начин една английска компания може да се възползва от опциите на България като място за развиване на своя бизнес “, съобщи Ема Хопкинс, дипломат на Англия у нас.

Ocado Technology създава програмен продукт и системи в пет новаторски софтуерни сфери: изкуствен интелект, роботика, интернет на нещата, огромни данни и облак. Компанията разполага със стратегически центрове в Обединеното кралство, Полша, Испания и България.
още по тематиката
Британската компания също по този начин е основател на Ocado Smart Platform (OSP) – изцяло решение за електронна търговия, предопределено да помогне на супермаркетите да одобряват и извършват дейно онлайн поръчки.

Новият софтуерен център в София е разпрострат на повърхност от 1800 квадратни метра в постройка, наоколо до прочут столичен мол. В него работят към този момент над 60 софтуерни инженери, които създават планове в региона на роботиката, машинното образование, AI и симулациите, извличането и анализът на данни, складовия надзор, осъществяването на онлайн поръчки и други

Броят на експертите се чака да се утрои през идващите години, подчертаха от английския разработчик. „ Партньорството ни с Questers ни оказа помощ да се установим в началото в София, а да оперираме независимо ще ни даде повече благоприятни условия за бъдещето “, разяснява Ричард Хейууд, управител на Ocado Technology София.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР