[Ocado] Роботите в складовете на Ocado работят три пъти по-бързо

...
[Ocado] Роботите в складовете на Ocado работят три пъти по-бързо
Коментари Харесай

Роботите в скадовете на Ocado са три пъти по-бързи от тези на Amazon

[Ocado] Роботите в складовете на Ocado работят три пъти по-бързо от тези на Amazon, оповестява Bloomberg, базирайки се на отчет на aнализаторската компания Peel Hunt. Британската компания работи за изцяло автоматизиране на осъществяването на поръчките в складовете си, като по този метод желае да даде опция на хората в тях да правят по-малко повтарящи се интервенции.

Разликите

Абонирайте се за Капитал Получавате цялостен достъп до всички публикации и целия списък Анализаторите Джеймс Локлър и Даминду Джаяуера споделиха, че са били " разочаровани " от вложенията в автоматизация на американския ритейл колос след визитата си в склада в Тилбъри, Англия, който е най-големият и най-технологично развитият на компанията на територията на Европа.

Акциите на Ocado, чиято пазарна капитализация е към 100 пъти по-малка от тази на Amazon, която възлиза на 936 милиарда $, са едни от най-добре представящите се в Европа. Книжата на английския онлайн търговец на дребно са скочили със 72% единствено през тази година, откакто се усилиха два пъти през 2018 година

Анализаторите на Peel Hunt означават, че Amazon употребява повече механични конвейерни ленти спрямо Ocado, както и, че са " по-положителни " по отношение на английската компания.

Трансформацията на Ocado

Миналата година Ocado разгласи, че си е сложила за цел да се трансформира от онлайн търговец на дребно в снабдител на технологии, продаващ роботизирани хранилища и платформи за цифрова търговия на други търговци на дребно. Компанията има и изцяло облачно решение - Ocado Smart Platform (OSP), за автоматизирани хранилища, осъществяване на поръчките и доставки, което предлага на огромните световни вериги. Британската компания има и развоен център в България, където работят IT експерти, отговарящи за софтуерната инфраструктура на компанията.

Британската компания трансформира в приоритет продажбата на лицензни права на своята онлайн платформа, основана от Ocado Technology, на други търговски вериги. Тя към този момент е въвела системата за поръчки за веригата супермаркети Morrison, която е четвъртата по величина във Англия и употребява решенията на Ocado за електронна търговия. Сключила е съглашения и с два от най-големите търговци на дребно във Франция и Канада – надлежно Casino и Sobeys, както и с американската Kroger.

По-рано тази година английската компания разгласи и основаването на взаимно дружество с Marks&Spencer за да надмине Amazon при доставките. Услугата, наречена Zoom, има за цел да прави доставки в огромните английски градове за по-малко от час. Времето за доставка на американския колос е до два часа.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР