Обзор. Успешно приключи ваканцията на руските деца, които бяха на

...
Обзор. Успешно приключи ваканцията на руските деца, които бяха на
Коментари Харесай

Министър Николина Ангелкова: Успешно приключи почивката на децата от Русия в лагер „Чавдар“ в Обзор, в базата в момента няма групи

Обзор. Успешно завърши ваканцията на съветските деца, които бяха на отмора в детския лагер „ Чавдар “ край Обзор, групите са финализирали отдиха си по проект и са отпътували по родните си места. Това откри министърът на туризма Николина Ангелкова при взаимна инспекция на място, осъществена с кмета на Обзор Христо Янев, оповестиха от пресцентъра на Министерството на туризма.
Последните групи са отпътували за Санкт Петербург с два полета на 1 и 8 август. В момента в лагера няма групи, прецизират се финансови въпроси с наследниците на притежателя въз основата.
В средата на юли до Министерството на туризма пристигна сигнал, че след неочакваната гибел на притежателя на лагер „ Чавдар “ неговите наследници са открили, че банковите му сметки са празни.
Тогава с помощта на взаимните дейности на институциите, бързата реакция на премиера Бойко Борисов, на министъра на туризма Николина Ангелкова и на община Несебър, отдихът на към този момент пристигналите деца от Русия продължи без проблеми, както и на последващи групи с към този момент планувана отмора в лагера в Обзор.
През цялото време дейностите на българските институции бяха координирани персонално с ръководителя на Федералната организация по туризъм Олег Сафонов.
В момента се организират процедури с наследниците на притежателя и лагерът ще остане затворен до финалното им привършване, сподели министър Ангелкова. Само преди дни съветската организация „ Интерфакс “, цитирайки пресслужбата на „ Ростуризъм “, заяви, че „ всички проведени детски туристически групи са завършили сполучливо почивката си в българския лагер. Всички права на децата, почивали в България, са спазени. Детските групи са почивали пълноценно и са се върнали по домовете си в сходство с планувания график “. „ Федералната организация по туризъм на Русия и Министерството на туризма на България взаимно са подсигурили разрешаването на форсмажорната обстановка “, разяснява персонално ръководителят на Федералната организация по туризъм Олег Сафонов, представен от „ Интерфакс “.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР