Обявявам от името на бойците на Вагнер, от името на

...
Обявявам от името на бойците на Вагнер, от името на
Коментари Харесай

Пригожин: Вагнер се оттеглят от Бахмут, за да ближе раните си

" Обявявам от името на бойците на " Вагнер ", от името на нейното командване, че на 10 май 2023 година се постанова да предадем позициите в Бахмут на подразделенията на (руското) министерство на защитата и ще изтеглим остатъците от силите на ЧВК " Вагнер " в логистични лагери, с цел да " ближем раните си ". Ние щяхме да превземем град Бахмут преди 9 май. Когато видяха това, военните бюрократи стопираха доставките (на боеприпаси)... Следователно от 10 май 2023 година ще се изтеглим от Бахмут ", сподели Пригожин във видеообръщение, публикувано от пресслужбата му.

" Изтеглям " Вагнер " от Бахмут, заради липса на муниции поради което бойците ни са обречени на безсмислена крах ", добави той.

Пригожин разгласява в петък видеоклип, в който стоешком в поле от трупове, упреква висшите началници на защитата за понесените загуби.

Основателят на ЧВК " Вагнер " още веднъж разпали дългогодишната омраза с министъра на защитата Сергей Шойгу и началника на Генералния щаб Валери Герасимов, който Пригожин неведнъж е упреквал, че лишава силите му от муниции.

Във видеото Пригожин стои до десетки окървавени трупове, които по думите му са на бойци на " Вагнер ". В оповестения от пресслужбата му видеоклип псувните са заглушени, написа Reuters.

" Имаме 70% дефицит на муниции. Шойгу! Герасимов! Къде са **** муниции? " - бунтува се Пригожин.

Според него загубите на " Вагнер " са щели да бъдат 5 пъти по-малко, в случай че бойците бяха съответно снабдени.

" Това са момчета от Вагнер, които починаха през днешния ден. Кръвта е още прясна ", сподели Пригожин, сочейки труповете към себе си. " Те пристигнаха тук като доброволци и умират, с цел да можете да дебелеете в офисите си ".

ЧВК " Вагнер " играе водеща роля в напъните на Русия да превземе Бахмут от предишното лято. Обсадата на града се трансформира в най-продължителната и кървава борба във войната в Украйна, отбелязва Ройтерс.

Уволненият от служба съветски заместник-министър на защитата Михаил Мизинцев е станал заместник-командир на ЧВК " Вагнер ", настояват съветски военни репортери, представени от УНИАН.

" В лагера за подготовка с новия заместник-командир на ЧВК " Вагнер " Михаил Мизинцев се занимавахме с спомагателна подготовка на подразделенията ", написа един от тях, Александър Симонов.

Впоследствие журналистът заяви, че дружно с Мизинцев са посетили позициите на ЧВК " Вагнер " в Бахмут, където новият заместник-командир " се е срещнал с ситуацията на място ".

Все отново не е несъмнено дали изказването на Пригожин може да се одобри за чиста монета, защото той и преди е правил импулсивни мнения. Именно предходната седмица той първо съобщи, че на вагнерианците е било подредено да прекратят огъня поради визитата на американските публицисти в Бахмут, а по-късно го назова " боен комизъм ".
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР