Обявява провеждането на Осми Симпозиум по скулптура "Мездра 2022", съобщиха

...
Обявява провеждането на Осми Симпозиум по скулптура "Мездра 2022", съобщиха
Коментари Харесай

Обявяват провеждането на Осми симпозиум по скулптура „Мездра 2022” /снимки/

Обявява провеждането на Осми Симпозиум по статуя "Мездра 2022 ", оповестиха от общината в железничарския град.

Статут на Симпозиум по статуя „ Мездра 2022 “:
1. Симпозиумът по статуя „ Мездра 2022” се провежда от Община Мездра, със съдействието на компаниите „ Хемус-М” АД и „ Йотов Стоун” ЕАД - Мездра.
2. На скулпторите ще бъде обезпечен материал (един или няколко блока общо) до 2 куб. м. Материалът ще бъде обрязан, съгласно посочените размери в плана на всеки участник. Допуска се потреблението и на други материали, донесени от създателите.
3. В период до 21 април 2022 година претендентите за присъединяване в симпозиума би трябвало да показват на уредниците поръчка (Приложение 1) автобиография, план и схема с размерите на нужния камък. Проектите би трябвало да са съобразени със средата, в която ще се инсталират скулптурите, за това към регламента на симпозиума има приложени фотоси на площите, на които следва разполагането на новите статуи (Приложение 2).
4. Организаторите ще излъчат жури, което ще прегледа постъпилите планове и ще дефинира 5 (пет) от тях за реализация. Одобрените планове не могат да бъдат изменяни. Авторите на избраните за осъществяване в материал планове ще бъдат известени навреме.
5. Скулптурите ще работят навън.
6. Всеки участник би трябвало да носи свои лични принадлежности и машини за работа. Организаторите обезпечават електрическо зареждане и кран.
7. Творбите остават благосъстоятелност на Мездра. Всеки участник ще получи хонорар от 1500 лева и Диплом за присъединяване.
8. Скулпторите ще работят в интервала от 6 юни до 20 юни 2022 година от 8 до 20 ч. Първият ден на симпозиума е за настаняване на участниците, а последният е изложбен - за показване на създателите и творбите им пред обществеността и медиите.
9. Организаторите обезпечават на участниците в симпозиума храна, нощувка и заплащат пътните им разноски на територията на Република България. Всички останали разноски се поемат от участниците.
10. Всеки участник в симпозиума би трябвало да има лична здравна осигуровка и застраховка.
11. Кандидатстването става до 21 април 2022 година с попълнена поръчка по пример, съпроводена от автобиография, план и схема с размерите на нужния камък.
Попълнени поръчки за присъединяване в симпозиума и съпътстващите ги документи се одобряват на адрес:
Мездра 3100, област Враца, ул. „ Христо Ботев” №27, Община Мездра, ет. 3, стая 303, Отдел „ Култура, спорт, туризъм” - Петко Котларски /за Симпозиума по статуя „ Мездра 2022 “/
За контакти: тел. 0887 514481 - Петко Котларски, e-mail:

Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР