Обявлението на Северна Корея, че прекратява ядрените и ракетните си

...
Обявлението на Северна Корея, че прекратява ядрените и ракетните си
Коментари Харесай

В Южна Корея са скептични към обещанията на Северна Корея

Обявлението на Северна Корея, че приключва нуклеарните и ракетните си тествания, беше посрещнато със песимизъм от мнозина южнокорейци , което акцентира политическия риск за президента на Южна Корея , откакто той се впуска в следващия опит за реализиране на мир на Корейския полуостров, отбелязва " Ройтерс ".

Северна Корея неотложно ще замрази нуклеарните и ракетните проби и ще закрие нуклеарния си полигон, като вместо това ще се стреми към стопански напредък и мир , оповестиха севернокорейските официозни медии, цитирайки комунистическия водач Ким Чен-ун.

 Северна Корея се отхвърля от нуклеарните опити
Северна Корея се отхвърля от нуклеарните опити

Тръмп приветства изказването

Ала в Южна Корея, която механически към момента е в положение на война с непредсказуемия си, изолиран комшия, доста елементарни хора показаха песимизъм по отношение на искреността на обявлението на Пхенян , като подчертаха нуждата от нерешителност.

" Декларацията е просто и единствено декларация ", акцентира 23-годишният студент Ким Хан-нури.

" Освен в случай че няма смяна в нейната диктаторска система, не считам, че можем изцяло да имаме вяра на каквото и да е, което споделя Северна Корея , защото тя не е естествена страна ... Не имам вяра, че можем да изградим естествени дипломатически връзки, а нашата сигурност не може да бъде обезпечена ", добавя студентът.

 Ким Чен-ун и президентът на Република Корея с директна телефонна връзка
Ким Чен-ун и президентът на Република Корея с директна телефонна връзка

Точно след седмица двамата водачи ще проведат първата си публична среща

Южнокорейците живеят в продължение на десетилетия под опасността от война с техния неприятелски и понастоящем към този момент и въоръжен с нуклеарни оръжия комшия. Те също по този начин станаха очевидци на няколко по-ранни опита за помиряване, които породиха очаквания за мир, само че които завършиха със завръщането на ожесточението сред двете страни.

Социологическите допитвания демонстрират, че южнокорейците стават все по-безразлични към опасността от война, като повече ги тормозят по-обикновени въпроси като работните места и компликациите, които съпровождат бързото развиване на Южна Корея от 1950-те години.

Либералният политик Мун Дже-ин завоюва президентските избори през предходната година, обещавайки сдържан метод към Северна Корея.

Но той не очакваше скоростта, с която връзките сред двете страни се усъвършенстваха, откогато Ким Чен-ун направи помирително новогодишно послание, след месеци на внезапно възходящо напрежение поради неговите оръжия.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР