Обявилият се за временен президент на Венецуела Хуан Гуайдо е

...
Обявилият се за временен президент на Венецуела Хуан Гуайдо е
Коментари Харесай

Хуан Гуайдо е провел тайна среща с представители на армията и силите за сигурност на Венецуела

Обявилият се за краткотраен президент на Венецуела Хуан Гуайдо е провел загадка среща с представители на армията и силите за сигурност, с цел да се опита да получи поддръжка за отстраняването от власт на президента Николас Мадуро, оповестява немският народен всекидневник Die Welt, като акцентира, че опозиционерът ускорява напъните си да завоюва военните на своя страна.
От решаващо значение за смяна на държавното управление в Каракас е армията да отдръпна поддръжката си за Мадуро. Съответното Гуайдо изложи в авторска публикация за вестник The New York Times, представен от изданието.
Към сегашния миг обаче военните остават зад тила на президента – или най-малко генералите. Твърди се, че измежду елементарните бойци настроенията са разнообразни, добавя организация Фокус.
" Предложихме прошка за всички, които нямат виновност в закононарушения против човечеството ", написа Гуайдо, като в същото време прикани за провеждането на нови избори в страната. 35-годишният ръководител на Народното събрание в Каракас постави клетва на 23 януари като временен президент. Контролираният от опозицията, само че разлъчен орган преди този момент утвърди закон за амнистията, който подсигурява безотговорност за военните, в случай че вземат участие във възобновяване на демократичния ред във Венецуела.
Противникът на Мадуро ще показа в границите на деня проектите си за излизане на страната от икономическата рецесия. Европейският парламент може да го признае за първа преходна институция в страната, акцентират от редакцията.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР