Обявихме конкурс и този, който ще поеме функциите на генерален

...
Обявихме конкурс и този, който ще поеме функциите на генерален
Коментари Харесай

Ангел Стоянов поема поста на генерален директор на БДЖ | Късно вчера стана ясно, че Йордан Мирчев е освободен от длъжността

Обявихме конкурс и този, който ще поеме функционалностите на общоприет шеф на " Холдинг БДЖ ", е Ангел Стоянов - един превъзходен експерт и специалист, който като се изключи че схваща от железници, схваща и от числа.

Това разяснява във вторник министърът на превоза и известията Николай Събев.

Министър Събев взе участие в полемика за визията за развиване на публичния превоз в интервала 2022- 2027 година

Късно нощес от министерството потвърдиха, че Йордан Мирчев е освободен от длъжността изпълнителен шеф и член на Съвета на шефовете на " Холдинг Български държавни железници " ЕАД.

Попитан какви са претекстовете от поста да бъде освободен Йордан Мирчев, министър Събев уточни: " В момента, от който обявихме, че стартира вливане на трите обособени предприятия в БДЖ - Пътнически транспорти, БДЖ – Товарни транспорти и Холдинга БДЖ, от Съвета на шефовете подготвихме пътна карта, която създаваше правната рамка по какъв начин от трите предприятия да създадем едно. Една от стъпките изискваше в период до 15 март да представим документа до Наказателен кодекс " Железопътна инфраструктура “ по тази причина, че новото дружество ще бъде финансово устойчиво с 5-годишен бизнес проект и други документи за вероятното лицензиране на това дружество до 15 септември ".

Идеята в последна сметка беше до 15 март да подадем документите и в това време да правим останалите дейности по вливането, а до 15 септември новото дружество да има лиценз, заключи Събев.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР