Обявиха три мерки в подкрепа на сектор „Рибарство и аквакултури.

...
Обявиха три мерки в подкрепа на сектор „Рибарство и аквакултури.
Коментари Харесай

Отпускат средства за сектор „Рибарство и аквакултури“, както и за производителите на грозде

Обявиха три ограничения в поддръжка на бранш „ Рибарство и аквакултури. Максималната помощ е до 80 хиляди лв.. Общо се отпускат над 16 милиона лв.. Това съобщи на брифинг в Министерски съвет министърът на земеделието Десислава Танева.

„ Право на поддръжка ще има за краткотрайното прекратяване на риболовната активност, по мярката за поддръжка на бранш „ Аквакултури “ за краткотрайно прекъсване или понижаване на производството, както и по мярката за преправка на продуктите от аквакултури “, изясни Танева.

Подпомагане ще бъде отпускано и на гроздопроизводители в страната, разгласи още Танева. Те ще получават по 303 лева на декар.

Взето е решение и за поддръжка на производството на череши. Според Танева този бранш е добър и създава повече, в сравнение с се употребява в страната. На бранша ще бъдат предоставени 1 млн. лева Продължават и стратегиите за подкрепяне на селското стопанство.

От сектора обявиха, че са изправени пред сериозен проблем – с изключение на спад в оборота, има и спад в търговията. Те се оплакаха, че имат стока, само че няма на кого да я продадат. Доставки не се правили. От сектора се надяват, че отпущането на ограниченията и повдигането на възбраната за туристически пътувания „ ще стартират да се ядат цаца и миди по морето и бизнесът ще се възвърне “.

В България се отглеждат 20 типа риби, които са със стопанско значение, а се внасят над 100, които не виреят у нас.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР