Обявиха наградите за журналистика Пулицър. Най-престижната категория печели вестникът Сън

...
Обявиха наградите за журналистика Пулицър. Най-престижната категория печели вестникът Сън
Коментари Харесай

Вестник от Флорида грабна наградата Пулицър

Обявиха премиите за публицистика Пулицър. Най-престижната категория печели вестникът „ Сън сентинел “, издаван във Флорида. Той е отличен в категория " Служба на обществото ". Това е единствената категория, която носи златен орден, в допълнение към паричните награди, давани на другите носители.

Тя беше връчена на „ Сън сентинел “ за отразяването на всеобщото ликвидиране на деца от учебното заведение в град Паркланд, единствено на няколко километра от редакцията на вестника. Комисията, връчваща премиите Пулицър, отличи метода, по който вестника е направил публично притежание отражението на нещастието върху града, което асъдействало за дебатите за надзор върху оръжията в народен мащаб.

В категорията " Разследваща публицистика " премията Пулицър беше връчена на вестник „ Лос Анджелис таймс “. Трима техни публицисти разкрили, че почитан гинеколог от Университета на Южна Калифорния (USC) е насилвал полово десетки млади пациентки. Разследването им довело до оставката на президента на университета.

Информационната организация Ройтерс взе две награди - за журналистическа снимка, връчена им за фотосите на общо 11 фотографи за премеждията на мигрантите по пътя им от Латинска Америка до Съединени американски щати.

Втората премия беше за интернационална публицистика, която Ройтерс си подели с Асошиейтед прес. За работата им бяха отличени двамата кореспонденти на Ройтерс Ва Лоне и Каяо Со О, които разкриха убийството на 10 мъже от малцинствата в Минама, осъществено от службите за сигурност. За обявата им двамата бяха арестувани в азиатската страна и към момента са в ареста.

Наградите " Пулицър " са най-престижните награди за американска публицистика. Връчват се всяка година, като първите са били през 1917 година Определянето на спечелилите в другите категории зависи от комисия от 18 души, формирана от някогашни носители на " Пулицър " и уважавани публицисти и преподаватели. Администрират се от Колумбийския университет в Ню Йорк, който е взел участие в учредяването им.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР