Обявиха извънредно положение и разпоредиха евакуация в някои части на

...
Обявиха извънредно положение и разпоредиха евакуация в някои части на
Коментари Харесай

Извънредно положение и евакуации в части от руския Далечен изток

Обявиха изключително състояние и разпоредиха евакуация в някои елементи на съветския Далечен изток, откакто проливни дъждове наводниха села след тайфуна " Ханун ", оповестиха локалните управляващи, представени от Ройтерс.

След като връхлетя южна Япония, " Ханун " отслабна до тропическа стихия, когато в петък мина от Южна в Северна Корея.

В съветския Далечен изток, район в най-източната част на Русия и на азиатския континент, до през днешния ден сутринта беше пресечен достъпът до 32 селища, 543 къщи и огромни сектори от пътища бяха наводнени, оповестиха управляващите в Приморския край.

В градовете Усурийск и Спаск-Дални в Приморието, район, чийто административен център е пристанището Владивосток, се правят евакуации.

" Водата бързо се повишава в крайречните елементи на града (Спаск-Дални) ", оповестиха управляващите на Приморския край в обществената мрежа Телеграм. Te публикуваha видеоклип, показващ провалите.

Реките Спасовка и Кулешовка пресичат територията на Спаск-Дални, град с население малко над 44 000 души.

Евакуирани са и елементи от Усурийск, град с население над 150 000 души, ситуиран на към 100 км северно от Владивосток, където се е скъсала язовирна стена, издигната за ограничение на наводненията.

Извънредно състояние е оповестено в девет общини в Приморския край.

В някои региони на района до края на седмицата се предвиждат превалявания, които са два пъти повече от естественото за месеца.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР