Обявиха грипна епидемия в област Пазарджик. Заболеваемостта е 255 на

...
Обявиха грипна епидемия в област Пазарджик. Заболеваемостта е 255 на
Коментари Харесай

Грипна ваканция в Пазарджик до 23-ти януари

Обявиха грипна зараза в област Пазарджик. Заболеваемостта е 255 на 10 хиляди души. Учениците ще са в грипна почивка от 19 до 23 януари в това число. Грипът е вид Бе " Ямагата ".

Пазарджик

Проверка е посочила, че 30% от учениците в региона през днешния ден са отсъствали от учебно заведение заради болест, оповестиха от Регионалната здравна ревизия. Във вторник лекари и експерти ще заседават още веднъж и ще решат дали ваканцията на учениците не би трябвало да се удължи и след 23 януари. Прекратени са женските и детски съвещания, отсрочват се плановите интервенции. Лекарите поучават при първите признаци да се търси здравна помощ.
Д-р Красимир Кулински – общопрактикуващ доктор в Пазарджик: " Да не се самолекуват. Задължително по най-бързия метод в първите часове на работния ден да ни посетят, когато имат някакво подозрение, че имат грип. А с цел да имат грип, би трябвало да имат висока температура, болки по мускули, стави, глава, да им се гади, да им се повръща, мъчно да стават и най-важното да е почнало ненадейно. Препоръчваме на пациентите незабавно да ни посетят, тъй като ранното започване на лекуването подсигурява за 24 часа до 48 часа излекуване на пациента. "
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР