обявиха, че саудитският престолонаследник Мохамед бин Салман има имунитет срещу

...
обявиха, че саудитският престолонаследник Мохамед бин Салман има имунитет срещу
Коментари Харесай

САЩ: Мохамед бин Салман има имунитет по делото за убийството на Хашоги


оповестиха, че саудитският престолонаследник Мохамед бин Салман има имунитет против правосъдно гонене за убийството на журналиста, предадоха международните медии.

Журналистът бе погубен и тялото му бе разчленено от сътрудници на Рияд в саудитското консулство в Истанбул през октомври 2018 година Тогава американските разследващи служби споделиха, че интервенцията е била извършена по заповед на, в действителност водач на Саудитска Арабия от няколко години.

" Джамал още веднъж през днешния ден. Мислехме, че ще има някакво правораздаване от Съединени американски щати. Парите обаче още веднъж са преди всичко ", написа в " Туитър " минути след новината от Вашингтон, годеницата на починалия Хашоги.

В документално изказване представител на Съвет за национална сигурност към Белия дом разясни, че тази правна дефиниция на Държавния департамент е направена " според отдавнашни и добре открити правила на нормалното интернационално право ".

Говорителят се базира на документ на федерален съд в окръг Колумбия, в който представители на министерството на правораздаването на Съединени американски щати пишат, че " доктрината за имунитет на държавен глава е добре открита в нормалното интернационално право ".

Адвокати от министерството оповестяват, че администрацията на президента Джо Байдън " е определила, че Бин Салман оглавява задгранично държавно управление и в резултат на този собствен пост се употребява с имунитет пред юрисдикцията на съдилищата в Съединени американски щати ".

Хатидже Дженгиз и основаната във Вашингтон организация " Демокрация за арабския свят в този момент " са във федерален съд в столицата на Съединени американски щати дело против саудитския престолонаследник, негови близки съветници и други хора за хипотетичното им присъединяване в убийството на Хашоги.

Според Рияд принцът, който неотдавна бе назначен за министър председател, няма директно присъединяване в убийството.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР