обяви за съществено изменение в правилата на Play Store, което

...
обяви за съществено изменение в правилата на Play Store, което
Коментари Харесай

Google се отказва от APK в Play Store и през август ще го замени с формата Android App Bundle

разгласи за значително изменение в разпоредбите на Play Store, което ще засегне разработчиците, а по-късно се чака да го кажа огромно въздействие на цялата екосистема приложения за Android. Форматът APK, който в този момент е стандарт за приложенията на Android, скоро ще бъде сменен с новото решение на интернет колоса – Android App Bundle . Считано от месец август тази година Гугъл ще изисква за новите приложения да се употребява новия формат, а за в този момент съществуващите ще си остане APK.

В формалната страница по отношение на Android App Bundle са разказани основните особености на новия формат. Гугъл акцентира, че неговите три основни прерогативи са: понижаване размера на приложенията, опростяване излизането на нови версии и разширени настройки за разпространение на съответното приложение. Но Гугъл нищо не споделя за това, че форматът Android App Bundle няма да се употребява на никое място на друго място с изключение на в Гугъл Play. Това може да ограничи разпространението на другите приложения.

Интересно е, че Гугъл разгласи точните дати за прехода към Android App Bundle пет дни след анонса на, в която е въведена поддръжката на Android приложения. Най-новата операционна система на Microsoft ще работи точно с APK файловете. Това изяснява за какво софтуерният колос избра Amazon Appstore вместо Гугъл Play. Очаква се ново опълчване сред двата софтуерни колоса.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР