Обяви в интернет набират хора, готови да дадат достъп до

...
Обяви в интернет набират хора, готови да дадат достъп до
Коментари Харесай

Обяви в интернет предлагат бързи 50 лв., но зад тях се крие голяма опасност

Обяви в интернет набират хора, подготвени да дадат достъп до „ Facebook ” профилите си, против възнаграждение. Според специалисти по киберсигурност най-вероятната цел на тази онлайн акция е политическа агитация. Не е изключено обаче да става въпрос и за елементарна машинация, оповестява bTV.

В обявите не се загатва техният източник. Иска се деен от най-малко 2 години „ Facebook ” профил с действителни фотоси и достъп с приложението отдалечен надзор на компютъра ви. 

Обещават ви и 50 лв.. Според киберспециалисти най-вероятно става дума за набиране на по този начин наречените тролове – за да популяризират избрани политически послания преди идните избори следващата година.

Предложението за бързи пари посредством даване на деен „ Facebook ” профил се среща и в голям брой еднотипни разгласи, появили се преди дни.

Снимка: btvnovinite.bg



„ Искате ли еднократни 50 лева Може профили и отвън България ”, гласят те.

Според специалисти по киберсигурност тази акция може да е дело на рекламна организация.

„ Това обаче се случва против доста по-малка сума пари и нормално таргетира и визира доста огромен брой евентуални клиенти – автоматизирана работа, нещо, което не изисква толкоз доста ръчен труд ”, разяснява Красимир Коцев, специалист по киберсигурност. 

Затова и другата възможност – зад обявата да стоят политически обединения, се счита за по-логична.  

Eдин от създателите ѝ дава следните указания: „ Инсталира се една стратегия, с цел да имат достъп до компютъра ви. Oт телефон не става ”.

 


Снимка: btvnovinite.bg

 

„ Ако се правят злонамерени дейности, доста по-трудно може да бъде разпознат индивидът след това, който фактически е основател зад това нещо. Той може да получи достъп до паролите, които ние сме запаметили в обществени мрежи, в онлайн платформи, в това число тук-там и до финансови платформи ”, уточни Красимир Коцев. 

От организацията „ Чист интернет ” обясниха пред bTV, че ще ревизират случая. И сега имали данни за политически фигури, които били построили „ впечатляващa мрежa от тролски сметки, групи и страници в обществените мрежи и уеб сайтове ”.

Междувременно откриватели на съветските заводи за тролове настояват, че „ потреблението на ботовете за ликвидиране на политическия разговор е единствено един от образците за прекосяване на границата ”. И че в случай че против тях не се реагира, ще последва безпорядък.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР