Обявено е частично бедствено положение от днес за карловските села

...
Обявено е частично бедствено положение от днес за карловските села
Коментари Харесай

Обявиха превантивно бедствено положение за карловските села Богдан и Каравелово

Обявено е отчасти бедствено състояние от през днешния ден за карловските села Богдан и Каравелово, които бяха наводнени през предходната година. То ще бъде в действие седем дни. Причината е, че през последните две седмици равнищата на преминаващите през обитаемоте места реки се е повишило. Повишено е и равнището на насъбраните от водата наноси. Това заяви кметът на община Карлово Емил Кабаиванов за Българска телеграфна агенция.

Вчера комисия е проверила равнището на реките, а през днешния ден на заседание на Кризисния щаб е взето решението за превантивно да бъде оповестено отчасти бедствено състояние поради заплахата от злополучие . Уведомен е регионалният шеф на Пловдив Ангел Стоев.
 От наводнените пловдивски села няма нито едно заявление в Министерски съвет
От наводнените пловдивски села няма нито едно заявление в Министерски съвет

Иван Демерджиев прикани депутатите да не вкарват служебните министри в предизборна акция

Утре в речните корита в двете села ще влезе техника и ще продължи разчистването им. Те са дълбоки по 2,5 метра и необятни 8-9 метра. В момента в Богдан на 60 см всичко е запълнено, разяснява Кабаиванов. По думите му при нужда бедственото състояние ще бъде удължено. Следи се равнището на реката и в село Слатина.

Хората се тормозят, изключително в региона на ул. " Еделвайс ", която пострада най-вече по време на наводненията през септември предходната година, споделя кметът на Каравелово Славка Червенкова , представена от организацията. От 12-те живеещи на тази улица фамилии се е върнало единствено едно. Временният мост се посипва всяка заран и вечер със сол. Другата седмица се чака да бъде възобновено осветлението по засегнатите от наводнението през 2022 година девет улици в селото.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР