Обявено е бедствено положение в община Силистра, съобщиха от местната

...
Обявено е бедствено положение в община Силистра, съобщиха от местната
Коментари Харесай

Силистра обяви бедствено положение

Обявено е бедствено състояние в община Силистра, оповестиха от локалната администрация. Решението за това е взето след съвещание на Общинския спешен щаб, управляван от кмета Александър Сабанов.

Утрешният ден е разгласен за неучебен за всички учебни заведения в общината. Детските градини и ясли ще работят обикновено. В общините Дулово, Тутракан и Кайнарджа учебните заведения ще останат затворени на следващия ден.

Във всички общини има обитаеми места без ток и вода.

По данни oт станциите към Метеорологичната обсерватория в Силистра, падналите превалявания за миналите 24 часа от дъжд и сняг в региона са с количества от 40 до 60 литра на квадратен метър.

Снежната завивка сутринта е с височина от 10 до 40 см, а най-висока е в общините Алфатар и Главиница, а най-ниска - в община Силистра.

Със заповед на шефа на регионалното пътно ръководство са затворени за придвижване на моторни транспортни средства главните пътни артерии на територията на област Силистра. Изградени са пет контролно-пропускателни пункта, които не позволяват придвижване на коли отвън територията на региона.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР