Обявеният от премиера Бойко Борисов в петък рестарт на държавата

...
Обявеният от премиера Бойко Борисов в петък рестарт на държавата
Коментари Харесай

Ден 37-и: Протестът не се отказва: Оставка или затваряме цялата страна

Обявеният от премиера Бойко Борисов в петък рестарт на страната с оферти за привикване на Велико национално заседание, за нова конституция и ограничение на мандатите на тримата огромни в правосъдната система не бе признат от митинга.

Традиционно в петък вечерта протестиращите се събраха в триъгълника на властта, заключен сред Министерски съвет, Президентството и Партийния дом. Остава блокадата на 3 кръстовища в центъра на София – на пл. Независимост, при Софийския университет и на Орлов мост. Гражданското неодобрение в ранния следобедв петък продължи с пътна обсада на пътя към граничния пункт " Калотина ", което докара до 15-километрова запушалка на придвижването и срив на работата на пункта за известно време. Часове по-късно бе блокирано и кръстовището на Дунав мост при Русе и се изви голяма опашка от леки коли и тирове. Привечер старозагорци блокираха и Прохода на Републиката, развявайки големи трибагреници на платното.



Нито едно от настояванията на митинга не е почетено и до през днешния ден. Блъскането с ръка по масата демонстрира безпомощен изблик на нерви у човек, който е изгубил народа си и който народът желае да загуби, съобщи Арман Бабикян от трибуната на митинга. " Оставка и нови избори, без диктата на Борисов. Никой не желае този човек да прави избори. Продължаваме до дъно ", акцентира Бабикян.

Пътните блокади са в отговор на разчистения от полицията в нощта против петак палатков лагер, който бе повдигнат в четвъртък вечерта пред румънското посолство в столичния квартал " Ситняково ". С него барикадите в София станаха четири, само че още веднъж бяха редуцирани до три затворени основни кръстовища.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР