Обявените за изгубени или откраднати лични документи повече няма да

...
Обявените за изгубени или откраднати лични документи повече няма да
Коментари Харесай

Край с ревалидирането на лични документи

 Обявените за изгубени или откраднати персонални документи повече няма да могат да бъдат обявявани за годни след намирането им, взеха решение депутатите с утвърдените на второ четене промени в Закона за персоналните документ, съобщи кореспондент на БГНЕС.

Така на процедура се прекратява досегашният развой на ревалидиране на персонални карти и паспорти, а в претекстовете си вносителите от Министерски съвет показват, че мярката цели да реализира сходство на информацията за документите, налична в осведомителната система на Министерство на вътрешните работи, с тази на Интерпол и Шенгенската осведомителна система.

С новите текстове депутатите уточняват и основанията за оповестяване за невалидни на персонални карти и паспорти, както и се планува опция това да става и по категорично искане на човек, в случай че има подозрение, че с персоналните му данни е злоупотребено.

Мнозинство отхвърли предлагането на " Обединени патриоти “ хората от българските общности зад граница да могат да аплайват и да получават карта " българин “, с която да могат да живеят и работят на територията на нашата страна.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР