Обявените вчера мерки от Европейската комисия за справяне с кризата

...
Обявените вчера мерки от Европейската комисия за справяне с кризата
Коментари Харесай

Ева Майдел: Мерките на ЕК за високите цени на тока са насока за правителства като българското, които са неспособни да овладеят кризата сами

Обявените през вчерашния ден ограничения от Европейската комисия за справяне с рецесията с високите цени на електричеството за бизнеса са на първо място насоки за държавни управления като българското, които са неспособни да се овладеят рецесията сами “, съобщи българският евродепутат Ева Майдел (ГЕРБ/ЕНП) по време на чуване на еврокомисаря по енергетика Кадри Симсон в комисията по индустрия, проучвания и енергетика на Европейския парламент в четвъртък 14 октомври 2021г.

„ Комисията подтиква държавните управления да употребяват директни финансови добавки за бизнеса, данъчни облекчения, държавна помощ за огромните. Все неща, които служебното държавно управление на Румен Радев не прави, “ добави Майдел.
свързани новини36930на 28.09.2021
В отговор еврокомисар Симсон акцентира, че главните принадлежности за бързи ограничения за справяне с рецесията са в компетентностите на държавните управления, които сами дефинират данъчната и обществената си политика, дълготрайните контракти за електрическа енергия и по какъв начин разпределят средствата, които получават като доход от продажбата на въглеродни излъчвания, които за тази година са с 10 милиарда евро повече за целия Европейски Съюз по отношение на предходната година.

Ева Майдел съобщи още, че рецесията е потвърдила за следващ път, че декарбонизацията в Европа не може да се случи без нуклеарна сила, в случай че не желаеме да загубим конкурентоспособност и да увеличим енергийната беднотия на популацията. По тази тематика европейският комисар показа, че страните сами дефинират енергийния си микс и могат да употребяват нуклеарна сила и за в бъдеще, тъй като е нисковъглероден източник.
Източник: pik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР