Обявените на 19.10.2022 г. символични стачни действия в МВнР не

...
Обявените на 19.10.2022 г. символични стачни действия в МВнР не
Коментари Харесай

Служители на външно министерство ще стачкуват ефективно на 1 декември

Обявените на 19.10.2022 година алегорични протестни дейности в Министерство на външните работи не доведоха до резултат. Поради неналичието на градивен, открит и ефикасен разговор с управлението на Министерство на външните работи по поставените протестни претенции, считано от 01.12.2022 година, стачните дейности минават в ефикасни за чиновниците от Централно ръководство. Това декларират чиновници от Професионалното обединяване на държавните чиновници от дипломатическата работа.

В следващ стадий и при продължаваща липса на резултат по стачните претенции ще бъде в допълнение проведен процеса по започване на ефикасни протестни дейности и в задграничните представителства на Република България.

В интервала до 01.12.2022 година ще се организира едночасова ефикасна предупредителна стачка в Централно ръководство на Министерство на външните работи.

Стачните претенции са почтено възнаграждение за чиновниците на МВнР; Индексиране на командировъчните средства; Преустановяване на практиката да се понижава главната заплата при тръгване в дълготрайна командировка.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР