Обявената частична мобилизация от президента на Руската федерация води до

...
Обявената частична мобилизация от президента на Руската федерация води до
Коментари Харесай

Гълъб Донев: Действията на Русия са недопустими и пряко нарушават Устава на ООН

" Обявената частична готовност от президента на Руската федерация води до ескалация на напрежението и до това страните в Европа и тези, които са покрай спора сред Русия и Украйна, да нямат сигурност за това до каква степен военните дейности ще продължат и с какъв интензитет ще са ". Това съобщи служебният министър-председател Гълъб Донев.

По думите му това деяние на Русия е неприемливо, изключително като се има поради, че тя е непрекъснат член на Съвета за сигурност на Организация на обединените нации и би трябвало да съблюдава прецизно Устава на Организация на обединените нации и да не сплашва с военна мощ която и да било друга страна, което е директно нарушение на Устава на Организацията.

Служебният министър председател още веднъж акцентира, че риск за националната сигурност на България има, само че " няма директна военна опасност до този миг " за страната ни.

Несигурността идва и от нарушаването на веригите на доставки на енергоресурси за Европа от Русия, разяснява още Гълъб Донев пред БНР:

" Газовата тематика е една от водещите в Европейски Съюз и слага доста въпросителни пред това по какъв начин Европа и нейните жители ще посрещнат идващите зимни месеци ".
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР