Обявена за издирване 70-годишна старозагорка беше намерена все още жива

...
Обявена за издирване 70-годишна старозагорка беше намерена все още жива
Коментари Харесай

Фейсбук спаси баба преди да се удави

Обявена за търсене 70-годишна старозагорка беше открита към момента жива три денонощия по-късно посред вир в река край село Ракитница.

Сигналът на телефон 112 за изчезналата от вкъщи си по обяд на 11 юни Венета Дечева е бил подаден малко след 19,00 часа в сряда от риболовец, който зърнал изнемощялата стара жена да се държи с последни сили за клоните на надвиснала над водата остаряла върба. Минути по-късно в специализиралата се дирене на възрастни хора група „ Да намерим Милка “ в обществената мрежа „ Facebook “  бе даден „ отбой “ за „ търсачите “ от админа Милка Колдамова, написа в. " Телеграф ", представен от вести.бг.

``
реклама



„ Жената е жива, само че е доста изнемощяла, свързахме с щерка й, всеки миг ще дойде на място, тръгнала е й линейка… “, написа Колдамова, която първа в понеделник вечер постна „ гръмотевица “ за следващата бабичка, оповестена за търсене от околните й хора.

Баба Венета не за пръв път се губи, дамата има старческа деменция и доста мъчно може да се планува в каква посока ще поеме, оповестиха осведомени със обстановката. По думите им старицата е била с букет цветя в ръцете, когато е била видяна за последно. Известна тенденция за търсенето дало известие от млада жена, която видяла оповестената в мрежата настояща фотография и си спомнила, че я е качила на стоп в западния завършек на Стара Загора.

493 са присъединилите се в групата консуматори, в издирването са взели участие интензивно над 50 от тях на друга възраст и с разнообразни специалности. Спешно са били направени флайери със фотографията на дамата и посечен телефон за връзка, които на доброволни начала са били разлепени из целия град.

 Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР