Обявен за един от тримата топ диригенти на своето поколение

...
Обявен за един от тримата топ диригенти на своето поколение
Коментари Харесай

ЛЮБОВ на Деси Тенекеджиева, маестро Камджалов и изумителни млади таланти омагьоса варненската публика


Обявен за един от тримата топ диригенти на своето потомство маестро Камджалов още веднъж хипнотизира с наличие, дълбочина и мощ на музикалното си и театрално подстрекателство. От години той и едноименната му Фондация гледат в една посока с Деси Тенекеджиева - основател и подстрекател на Фондация „ Стоян Камбарев “. Родната кинозвезда и продуцент със сериозна интернационална кариера, още веднъж се завърна от Лондон, с цел да се превъплъти във феята на Любовта, само че този път на сцената на родния си град. Освен основател и режисьор на спектакъла, Деси потопи публиката в магията на любовта, посредством определени поетични мисли и стихове от международната съкровищница и особено написаната Коледна приказка. Около нея, хубост и детски сексапил пръскаха седем затрогващо - ефирни бели ангелчета от студио Балет „ Бъчварова “ при ОДК Варна със солист Елиса Дончева - едно от децата на ЕЛХИТЕ НА ТАЛАНТА. В духа на Коледа, превъзходната Варненска Филхармония под диригентството на маестро Йордан Камджалов извърши класики на Йохан Щраус и Пучини. Благодарение на истинската идея, показана за първи път в Плевен и Зала България през февруари, публиката във Варна съумя да се наслаждения на „ Четирите годишни времена “ на Антонио Вивалди в осъществяване на маримба, чело, китара и цигулка. Безспорната класика бе тънката златна нишка, която проблясваше в повествованието на приказната атмосфера. Магично красивата Коледна сцена с вълшебна мултимедия, блещукащите светлинки, нежно предвещаващи всяко последващо деяние и истинските режисьорски резултати трансфораха ЛЮБОВ в спектакъл-наслада за сетивата, който трогна публиката във Варна.

Десетки фенове на класическото изкуство останаха отвън залата, с вярата да съумеят да се снабдят с билет в последната секунда. Светкавичното привършване на билетите и любовта на публиката, въодушевиха шефа на Държавна Опера Варна - Даниела Димова, още занапред да разгласи четири нови дати за края на 2022-а година. Ангелският глас на сопраното Мария Славова се разля в залата с изящност, представяйки комплицираната песен „ Пролетни Гласове “ на Йохан Щраус, а по-късно и класика на Пучини. След което, спектакълът мина към главния си акцент, а точно „ Годишните Времена “- знак на цикличността на живота. Забележително и ексцентрично звучене на " Пролет " показа титулуваният типичен китарист Георги Димитров – Жожо, след което се причисли към оркестъра и продължи да прави музикални чудеса с бароковата си китара до края на концерта. Зашеметяваща в алено, Лора Маркова единствена извърши партията на творбата в оригинал, само че оставяйки своя мощен авторски почерк. Силната креативна сила и хубостта на Лора, един от най-награждаваните и съумели родни млади цигулари, пресъздаде огненото чувство на жаркото „ Лято “. Сион Найман със своето виолончело продължи виртуозната линия с " Есен " - несъмнено доста сложна музикантска задача и опит, с които прочувственият музикант се оправи професионално. " Зимата " влетя свенлива и бяла в облика на изящната Сара Чакърова (маримба и ксилофон). Тя е впечатляващо даровид музикант, със забележителна за възрастта си биография, концертирала даже на сцената на Карнеги Хол. Нейното ефектно осъществяване подвигна публиката на крайници!

Светещата сцена, огненият портокал, знак на сладостта и горчивината на любовта, докосващият глас и мощно актьорско наличие на Деси Тенекеджиева, светлият образ на маестро Камджалов, обрисуваха рамката, в която младите изумителни солисти, описаха Коледната приказка за любовта със своя докосващ гений. Продължителните аплаузи върнаха звездите неколкократно на сцената, с цел да завършат спектакъла, трансформирал се в същински подарък за родната аудитория с обичания на всички „ Радецки марш “. Официален сътрудник на ЛЮБОВ е БАТ - България, който паралелно със обществено виновните си начинания, застава и зад стойностни културни планове на българското изкуство, като този. Музикалният театър се реализира и с другарската поддръжка на IDEAcomm и на Анелия Петкова от Bridal Fashion. Продуцент на плана е NOVA film- компанията на Деси Тенекеджиева.
Източник: blife.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР