обявен по-рано от Министерския съвет, според президента Румен Радев буди

...
обявен по-рано от Министерския съвет, според президента Румен Радев буди
Коментари Харесай

Радев срещу сглобката: АЕЦ-ът ще се прави като магистралите - на тъмно

разгласен по-рано от Министерския съвет, съгласно президента Румен Радев буди редица въпросителни и води до извод, че целият развой се прави " на мрачно ".

Това разяснява президентът, откакто взе присъединяване в гала по отбелязването на 145 години от

" България би трябвало наложително да развива своята нуклеарна енергетика. Но с цел да бъде този развой резистентен, ефикасен и сполучлив, следва да се проучат и съпоставят всички вероятни разновидности по редица значими параметри - локация, лицензи, сигурност. И най-много - време и средства за създаване, което не се случва. Явно, че АЕЦ-ът ще се построява като автомагистралите - на мрачно ", сериозен бе Румен Радев.
 Уестингхаус подписа меморандуми с наши компании за новия блок на АЕЦ
Уестингхаус подписа меморандуми с наши компании за новия блок на АЕЦ " Козлодуй "

И други нуклеарни планове в района

Президентът засегна и като акцентира свършеното от назначеното от него служебно държавно управление.

" Как то (служебното държавно управление - бел.ред.) съумя да убеди " Лукойл " най-накрая да записва своята икономическа активност в България, да внесе предплатено 180 млн. корпоративен налог, в случай, че през всички предишни 20 години подобен налог е в размер на 70 млн.? Как съумя това държавно управление да подсигурява устойчивата работа на рафинерията и да смъкна цените от 3.50 на 2.40 лева? ", попита реторично той и добави - към този момент е време да се задават верните въпроси към който би трябвало, т.е. към настоящия кабинет.

Има риск и от недостиг, и от нараснали цени, като казусът е, че няма обществено оповестени планове от страна на сегашните ръководещи, отговори на въпрос на News.bg Радев.
 Румен Радев вижда продажба на мрачно на бургаската рафинерия
Румен Радев вижда продажба на мрачно на бургаската рафинерия

Налагането на директни такси на природния газ било тъпчене на европейската взаимност

" Както не видяхме и аргументирани планове и модели за Закона за енергетиката, касаещ благосъстоянието и развиването на българската енергетика. Точно по тази причина аз за наново разискване ", засегна и другата настояща тематика от през днешния ден той - отхвърлянето на президентското несъгласие от енергийната комисия по-рано през днешния ден на измененията в Закона за енергетиката. 

Радев съзря " несекващи кавги " за въздействие, пари и постове, поради които ръководещите не помнят най-важното - че носят отговорност за сигурността и благосъстоянието на хората.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР