Обява за работа предлага 3000 лв. заплата за животновъд без

...
Обява за работа предлага 3000 лв. заплата за животновъд без
Коментари Харесай

Работодател не може да намери кравар за 3 бона заплата на месец!

Обява за работа предлага 3000 лева заплата за животновъд без профилирано обучение и опит. Отпуска му се къща с лятна кухня и двор, където да живее.

Собственикът на кравефермата в пловдивското село Столетово, търсеща хора, изясни, че се работи 8 часа дневно. Работата се прави главно от машини.

Въпреки вложените евросредства от над 2 милиона лв., фермата не действа на цялостен потенциал съвсем година - нямало кой да работи.

„ Хората се плашат, като чуят за животни. Мислят си, че би трябвало да се работи с лопатата, с копача, както беше преди години. Но напълно не е по този начин. Всичко е механизирано”, разяснява той и се оплака, че хората си взимат парите и напущат без даже да кажат.

Анастас демонстрира главните отговорности с вярата да притегли претенденти. За всеки кравар най-тежко е чистенето на обора. „ Това не е едновремешното развъждане на животни. Чистенето става доста бързо и елементарно. С едно натискане на копче, без лопата, без нищо”, сподели той.

Храненето и доенето също са механизирани, а за комфорта на животните се грижи отново машина – чесало.

Не е нужно работещият да е експерт, а да има предпочитание, да е порядъчен и да обича животните, показват от фермата. Ако не откри служащи от България, Анастас ще търси от чужбина.

Жителите на Столетово обаче се съмняват в обявата и заплатата. Не желаят и да идват чужденци.

Кандидати за работа в кравефермата не престават да се търсят.
Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР