„Обясних на срещата, че няма еднолично решение за изгонването на

...
„Обясних на срещата, че няма еднолично решение за изгонването на
Коментари Харесай

БСП категорични: Не искат Петков за премиер. Според него - диалогът продължава

„ Обясних на срещата, че няма еднолично решение за изгонването на 70 съветски дипломати “, това съобщи пред публицисти в Народното събрание министър председателят в оставка Кирил Петков, след среща с ПГ на Българска социалистическа партия.

По думите му той бил направил неточност с оповестяването, а е би трябвало това да стане институционално, тъй като е работено дълго време.

„ Няма еднолично решение. Има 3 отчета от ДАНС, има Съвет за сигурност. Това даде възприятие на сътрудниците ни, че институционалната машина е работила от много време. Моята неточност е информационното показване на нещата “, изясни той.

„ Мисля, че разговорът продължава “, сподели Петков, само че не посочи дали помирителните диалози или тези за сформиране на бъдещо държавно управление.

„ Всяка една от партиите, би трябвало да го разиска ние ще го създадем “, добави той.

.

„ Ще се върнем на масата за договаряния, когато „ Продължаваме Промяната “ предложи различен претендент за министър председател “, изрично съобщи вицепремиерът и министър на стопанската система в оставка.

„ Г-н Петков сподели, че през днешния ден ще събере своя изпълнителен съвет, ще разискват въпроса и ще си го решат сами, което е вярно. Ние не се месим в работата на други партии, просто споделяме, че за нас това е неприемлива кандидатура за министър председател “, уточни Нинова.

На въпрос за какво от Българска социалистическа партия са обвинили Петков в това, че е взел еднолично решението за експулсиране на съветските дипломати, а пък е станало ясно, че това не е по този начин, тя отговори следното:

„ Казахме еднолично, тъй като Министерският съвет, т.е. груповият изпълнителен орган в страната, не е вземал такова решение. Както да вземем за пример през вчерашния ден се гласоподава от Министерски съвет решението на Народното събрание за Република Северна Македония. Ние гласувахме срещу. Затова казахме, че е взето по този метод и че сме научили от медиите, което е реалност “.

Normal0falsefalsefalseEN-GBX-NONEX-NONE
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР