, обвиняван за близък до организацията на Фетуллах Гюлен -

...
, обвиняван за близък до организацията на Фетуллах Гюлен -
Коментари Харесай

Предаденият на Турция Абдуллах Бююк обясни защо съди България в Страсбург и как е изтезаван

, упрекван за непосредствен до организацията на Фетуллах Гюлен - ФЕТО, е завел дело против България в Страсбург, разкри самият той пред bTV.
Преди четири години екстрадицията му провокира мощен публичен отзив. Днес той е под домакински арест, откакто 40 месеца е бил в турски затвор. За себе си Абдуллах Бююк споделя, че е предприемач. " Имам гривна, закачена за мен. И у дома - още едно устройство, което следи къде се разхождам ", споделя Бююк.
 България тихомълком е предала хора, правили скандални разкрития за турската власт България тихомълком е предала хора, правили скандални разкрития за турската власт
Двама турски жители, поддържали акаунта на интернет феномена под името " Фуат Авни " в Twitter и посредством него предизвикали редица кавги...
По думите му, той пристигнал в България при започване на 2016 година, с цел да открие компания за интернет услуги. Дни по-късно е арестуван. Българският съд отхвърля изгонването му по искане на Турция.
Малко по-късно обаче с него почнали да контактуват лица, които му споделили, че работят за националната сигурност на страната . " На мен ми споделиха, че бюрото по миграция ще ми даде престояване и няма да имам проблеми ", споделя Бююк.
След опита за прелом в Турция през юли обаче настава поврат.
" Този човек, с който се срещах, ми се обади на 10 август. Аз се съгласих и когато отидох на мястото на срещата, видях, че ме чака полицейски чиновник. Задържаха ме и ме водиха. Мисля, че тази моя екстрадиция изрично е противозаконна. Поисках да приказвам с моя юрист, само че отхвърлиха. Иззеха ми телефоните. Опитаха се да ме накарат да подпиша един документ - на български. Нямах визия защо става въпрос ", твърди още Абдуллах Бююк.
Той съобщи, че и до през днешния ден не знае каква е повода за извеждането му от България. Като.
 Предадените на Анкара турци ще съдят България Предадените на Анкара турци ще съдят България
Семействата на двама от предадените на Анкара турски жители ще съдят България в Страсбург, заяви bTV. Мъжете бяха арестувани в среда...
Бизнесменът споделя, че откакто е арестуван от турските управляващи, е подложен на изтезания от служителите на реда и обичай.
Бююк е с обвиняване за членуване в организацията на Фетуллах Гюлен. Отрича да я е финансирал, както и да е имал нещо общо с нея.
" Фетуллах Гюлен и неговата организация е оповестена за терористична. Нашата правосъдна власт разкри, че тя е провела опита за прелом през 2016 година Няма по какъв начин да съчувствува на такава организация. Не съм съперник на нашия президент и на реда в нашата страна, нито съм бил срещу ръководството в България. В момента съм и тези институции, които са отговорни за неправилното използване на законите, ще бъдат открити и осъдени ", разяснява Бююк.
Делото, за което той приказва, е против България и е заведено в Европейския съд по правата на индивида в Страсбург.
В началото на седмицата немското издание " Шпигел " писа, че някогашният основен прокурор Сотир Цацаров и министър председателят Бойко Борисов са помогнали на Турция в преследването на няколко съперници на режима в Анкара и по този метод са нарушили интернационалните конвенции и правни правила. В материала за образец беше даден казусът с изгонването на Абдуллах Бююк през август 2016 година
 ”Der Spigel ”: Борисов е помагал на Ердоган в гоненията на негови съперници ”Der Spigel ”: Борисов е помагал на Ердоган в гоненията на негови съперници
Разследване на ”Der Spigel ” демонстрира, че Бойко Борисов е оказал помощ на турския режим да преследва членове на опозицията. Преми...
В известие до медиите Сотир Цацаров отхвърли прокуратурата да има нещо общо с изгонването на Бююк.
На идващия ден след обявата на " Шпигел " Борисов и Ердоган са провели телефонен диалог. Двамата са обсъждали стъпки за възстановяване на двустранните връзки, както и районни въпроси, съгласно известие на турското президентство.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР