Обвиняемият за катастрофата на столичния бул. Черни връх, при която

...
Обвиняемият за катастрофата на столичния бул. Черни връх, при която
Коментари Харесай

Георги Семерджиев, всъщност е бил сам в колата си, според прокуратурата

Обвиняемият за злополуката на столичния бул. " Черни връх ", при която на 5 юли починаха две млади дами - Георги Семерджиев, в действителност е бил самичък в колата си, заяви говорителката на Софийската градска прокуратура Десислава Петрова, представена от " Сега ". Първоначално проверяващите позволиха, че сега на случая в джипа му " Ауди Q7 " е имало още един човек. Бившият вътрешен министър Бойко Рашков даже загатна, че става въпрос за полицайката Симона Радева, която беше обвинена, че е осигурявала полицейски чадър над Семерджиев.

" На записите от камерите на мястото на нещастието се вижда силуетът на един човек, който напуща злополуката. Не са подготвени автотехническата и видеотехническата експертизи, само че можем да твърдим, че не е имало различен човек в колата ", изяснява прокурор Петрова. Във връзка с злополуката Семерджиев е упрекнат за причиняване на гибел по несъобразителност като в неговия случай прокуратурата твърди, че към този момент са налице 4 от вероятните в закона общо 5 утежняващи условия, по които ще се преценя размерът на възможната му присъда.

Става въпрос за причиняване на гибелта на повече от един човек, бягство от местопроизшествието, ръководство на автомобил без годна шофьорска брошура и съществуване на следи от дрога в кръвта на обвинения. Липсва само събитието злополуката да е породена на пешеходна пътека. Парадоксалното е, че в тази ситуация двете жертви са се намирали на тротоара, което би трябвало да е даже по-сигурно място от пешеходната пътека, само че в закона липсва тази догадка. Въпросният текст от Наказателния кодекс (НК) планува от 5 до 20 години затвор и съгласно адвокати, в случай че виновността на Семерджиев бъде потвърдена в съда, има всички шансове той да получи оптимално наказване.

Освен за злополуката от 5 юли, на Семерджиев бяха повдигнати и две обособени обвинявания - за това, че е карал колата си с подправени регистрационни номера, както и за това, че на 10 юни е бил заловен зад кормилото след приложимост на опиати. Успоредно с това прокуратурата разгласи, че е образувала следствие за закононарушение по работа по отношение на данни, че чиновници на Министерство на вътрешните работи са помагали на някогашния футболист да се укрива от закона - както в предходни, по този начин и в сегашния случай. Семерджиев се проверява и за владеене на към половин грам метаамфетамини, открити в авариралия му джип, както и за кражба на гориво от бензиностанция.

Обвинението за държане на дрога би дало опция проверяващите да проследят трафичните данни от мобилните му телефони, с цел да сравнят придвижването му преди и по време на злополуката. Семерджиев се яви единствено на съвещанието на Софийския градски съд (СГС) на 9 юли. Тогава обвиненият сподели, че е бил похитен преди злополуката и се е опомнил в дома си, когато вътре са влезнали служители на реда, с цел да го арестуват. Въпреки това Софийски градски съд постанови непрекъснатия му арест, а на 14 юли Софийският апелативен съд (САС) удостовери това определение в отсъствието на Семерджиев, който беше внесъл молба да не взе участие в съвещанието по здравословни аргументи. Той към момента се намира в следствения арест.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР