Обвиняемият за извършеното в Лозен двойно убийство Чавдар Бояджиев остава

...
Обвиняемият за извършеното в Лозен двойно убийство Чавдар Бояджиев остава
Коментари Харесай

Обвиняемият за двойното убийство в Лозен остава в ареста

Обвиняемият за осъщественото в Лозен двойно ликвидиране Чавдар Бояджиев остава в ареста. Това реши Софийският градски съд.

Стоян Стоянов, юристът на Бояджиев съобщи, че обвиненият е склонен с препоръчаната мярка за неотклонение и няма да я оспорва. По време на съвещанието стана ясно, че Бояджиев е направил признания и също по този начин се опасява и това е повода да не оспорва мярката за неотклонение.

Досъдебното произвеждане е формирано на 4 август по необходимост за двойно ликвидиране, за което се планува пожизнен затвор, пожизнен затвор без подмяна или затвор от 15 до 20 години. Престъплението е осъществено с огнестрелно оръжие по изключително нечовечен и непосилен за жертвите метод, заяви през вчерашния ден зам. основният секретар на Министерство на вътрешните работи Живко Коцев.

Бояджиев твърди, че е бил дебитор на Иво Колев за сумата от 10 000 лева и че в деня на убийството се е срещнал с него под предлог, че ще му ги върне, само че е имал желание да изиска още 15 000 лева, с цел да се укрие в Русия. Това, което Чавдар Бояджиев споделя в показанията си, е, че е желал да се укрие в Русия, с цел да вземе присъединяване във войната против Украйна, с цел да не бъде екстрадиран и върнат в България, сподели прокурор Людмила Николова. Според нея обвиненият не е обжалвал мярката за неотклонение от предпочитание за самозапазване.

Обвиняемият има бели петна и не си спомня всичко, сподели юрист Стоянов. Самопризнанията не са задоволителни за неоправдателна присъда, належащо е и другите доказателства да се стиковат със самопризнанията. Засега това не е на разположение, сподели още бранителят, оповестява Българска телеграфна агенция.
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР