Обвиняемият за изпирането на над 53 млн. лв. от аферата

...
Обвиняемият за изпирането на над 53 млн. лв. от аферата
Коментари Харесай

Аферата „Хемус“: Разследват лицата, споменати от Борислав Колев

Обвиняемият за изпирането на над 53 млн. лева от аферата „ Хемус “ Борислав Колев в сряда даде подробни показания по случая и назова съответни лица, които може да имат отношение към осъщественото закононарушение.

След разпита от прокуратурата са разпоредили на Министерство на вътрешните работи установяването на посочените от обвинения лица, както и обвързваните с тях търговски сдружения.

Днес наблюдаващите прокурори ще внесат в Софийски градски съд искане за разпит на Колев пред арбитър.

„ Прокурорите персонално ще извършат голям брой дейности по следствието без значение че делото към момента се намира в Софийски апелативен съд след изговаряне на въззивната инстанция по мярката за неотклонение на обвинения “ показват от държавното обвиняване.

Разследването скара прокуратурата и вътрешното ведомство, като двама от наблюдаващите прокурори си направиха самоотвод по делото - досега няма изговаряне на Софийска апелативна прокуратура по декларираното желание. В случай, че САП почете тяхното искане, на правилото на инцидентния асортимент, ще бъдат избрани нови наблюдаващи прокурори.

До произнасянето на САП поискалите самоотвод прокурори не престават да извършват функционалностите си на наблюдаващи прокурори. „ Ако се съберат задоволително доказателства за виновността и на други лица, същите ще бъдат привлечени в качеството на обвинени и ще им бъдат избрани от наблюдаващите прокурори съответни ограничения за неотклонение, отговарящи на публичната заплаха “, споделят от държавното ръководство.

Изготвено е предложение за взимане на делото на специфичен контрол от САП и от Върховна касационна прокуратура.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР