Обвиняемият за двойното убийство Чавдар Бояджиев е направил пълни самопризнания,

...
Обвиняемият за двойното убийство Чавдар Бояджиев е направил пълни самопризнания,
Коментари Харесай

Обвиняемият за двойното убийство в Лозен с пълни самопризнания

Обвиняемият за двойното ликвидиране Чавдар Бояджиев е направил цялостни признания, разказал е и за друга негова жертва. В понеделник Софийският градски съд ще гледа неговата мярката.

Заради пропуски последва искане за оставка на софийския областен прокурор, а полицейски шеф е отхвърлен. В Лозен и довечера хората се събират на проява с искане за правдивост.

Ето и какво описа непосредствен на двамата убити в Лозен и на арестувания

Ето и най-важното 48 часа след разплитане на случая:

И двете убийства – на 18-годишна ученичка и 27-годишен мъж, са осъществени с особена свирепост и по изключително непосилен за жертвите метод, съгласно полицията.Чавдар прави убийствата за по-малко от 12 часа.Мотивите - са чисто користни, за неполучена сума пари, обобщават от Министерство на вътрешните работи.Задържан е малко по-късно. Открити са телефонът му, открити са и устройството и банковата карта на едната жертва и револвера, който е на бащата на сегашната му партньорка.Чавдар Бояджиев е признал, че е дължал на убития мъж 10 000 лв. и се е срещнал с него, с цел да изиска още 15 000, с цел да избяга.На този стадий той е упрекнат за съзнателно ликвидиране на две лица, макар че през вчерашния ден той споделя пред проверяващите за още едно ликвидиране и самичък го дефинира като съзнателно.След събиране на задоволително доказателства обвиняването може да бъде изменено.Този случай докара до две административни освобождавания и снемане на доверие -на началници в прокуратурата и в полицията. Той не е бил осъждан, а следствието към момента не е завършило

„ Направи цялостни признания и по този начин в къс период събрахме под управлението на прокуратурата нужните неща. Посетихме дома му - там се откриха в пералнята облекла и маратонки, които реагираха на кръв “, изясни Мирослав Данаилов, зам.-директор на СДВР-София.

Двете жертви и причинителят са се познавали от дълго време. „ И двете жертви са били наясно с неговата биография, държание, темперамент и вид да припечелват нещо “, сподели още Мирослав Данаилов.

По-рано през днешния ден бе разкрито двойно ликвидиране, осъществено на две разнообразни местоположения в Лозен

„ Какво е особено - това младо момиче, предизвикано от него, са правили полови клипчета, които да качват в порно уеб сайтове и тук е зародило неразбирателство каква сума да  получава той за цялата активност и каква сума да получава тя. Като съгласно неговите изказвания е разказал какво е направил с ученичката преди да направи срещата с него “, разясни и гл. комисар Живко Коцев, зам.-главен секретар на Министерство на вътрешните работи.

Снимка: bTV

Самопризнанията на обвинявания мъж не стопират дотук, описват проверяващите. Той дава показания И за осъществено ликвидиране предходната година, по което е разследван. „ Ние откриваме съществени пропуски в организацията по откриване на това закононарушение по несъобразителност от 2022 година, заради което сме поискали освобождението от служба на началника на 8-мо РПУ-София “, разясни Живко Коцев.

Ръководството на Министерство на вътрешните работи сне доверието си от началници в структурата на Столична дирекция на вътрешните работи

Първо пред bTV непосредствен на предходната жертва описа, че Бояджиев е направил признания още предходната година, само че единствено пред полицията. Засега обаче мъжът е упрекнат единствено за убийството на момичето и момчето от Лозен.

„ Ако се открият доказателства за това, че убийството е осъществено по изключително непосилен метод и с особена свирепост, ще бъдат променени обвиняванията по отношение на него, също по този начин следва и преценка за това дали момичето от април мин година да се добави “, разясни прокурор Христо Кръстев.

Борислав Сарафов изиска оставката на ръководителя на Софийската районна прокуратура

Вече са назначени няколко експертизи.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР