Обвиняемият по схемата за източване на пари от АМ Хемус

...
Обвиняемият по схемата за източване на пари от АМ Хемус
Коментари Харесай

Обвиняемият по схемата Хемус разкрил имена пред Бойко Рашков

Обвиняемият по схемата за източване на пари от Автомагистрала " Хемус " Борислав Колев е приказвал с вътрешния министър Бойко Рашков.Това описа самият Рашков и добави, че Колев е разкрил имена, които имат отношението по следствие.

Вече съм се срещнал с обвинения по аферата „ Хемус " Борислав Колев. Откликнах на желанието и на двамата братя. Те направиха някои разяснения. Нека оставим службите да си свършат работата. Днес ще се организира разпит в градската прокуратура, сподели Рашков. И добави, че не е сюрпризиран от това, което е споделил Колев. Би могло да се чака да има малко по-ускорено развиване в следствието и да се стигне по-бързо до истината, добави вътрешният министър, представен от Нова тв.

По-рано Борислав Колев изиска посредством медиите среща с вътрешния министър Бойко Рашков и основния прокурор Иван Гешев, с цел да им заяви информация от значително значение за следствието.
Желанието му беше предадено от неговия брат минути, откакто Софийският апелативен съд размени домашния арест на Колев с непрекъснат.
Пред публицисти застана Иво Колев, тъй като брат му Борислав не бе в правосъдната зала, каквато опция има, и не чу правосъдното определение.
На въпрос дали настояването за среща значи, че той ще каже името на хората на основния прокурор и вътрешния министър, Иво Колев сподели: „ Със сигурност брат ми има информация, която е от извънредно значение за следствието “.

Според прокуратурата Колев е взел участие в основаването на мрежа от компании, като набирал хора да станат фиктивни шефове. След това по сметките на тези сдружения били превеждани милионите за „ Хемус “.

Днес стана ясно, че основният прокурор Иван Гешев устно е уведомил наблюдаващите прокурори, че има подготвеност да участва при разпита на Борислав Колев.

Наблюдаващите прокурори при Софийската градска прокуратура неотложно са издали позволение, с което се разрешава на разпита да участва и основният прокурор. Наблюдаващите прокурори персонално ще проведат разпита на обвинения при съблюдаване на всички законови условия в постройката на Софийската градска прокуратура, показват от пресцентъра на СГП. За готовността на основния прокурор да участва на разпита към този момент е осведомен и бранител на обвиненото лице.

Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР