Обвиняемият да бъде освободен, освен ако не бъде задържан на

...
Обвиняемият да бъде освободен, освен ако не бъде задържан на
Коментари Харесай

Пускат окончателно на свобода Червения пират

Обвиняемият да бъде освободен, в случай че не бъде арестуван на друго съображение, уточни правосъдният състав, осведоми Българска телеграфна агенция.

 

остави Захариев в ареста на 3 март, тъй като, съгласно магистратите, има заплаха той да се укрие, защото води бездомнически метод на живот и няма непрекъснат адрес. Червеният корсар е обвинен за отправяне на закани към обществени персони, измежду които магистрати и политици.

 

в региона без да оказва опозиция. Той е обвинен за закана с ликвидиране поради това, че е основал десетки имейли, от които е разпратил стотици закани с еднакъв текст. Сред заплашваните бяха арбитър Владислава Цариградска, шефът на Национална агенция за приходите, политици и мн. други обществени персони. Към кого да изпраща заканите, Илко Захариев преценявал, като следял протичащото се в публичния живот.

Още в залата на първата правосъдна инстанция стана ясно, че Захариев, който е родом от Сливен, води бездомнически живот в София и няма документи за идентичност. " Червеният корсар " изясни на магистратите, че работи като проектант на свободна процедура и се занимава интензивно с математика и изобразяване. Захариев твърди, че е разкрил откритите в него телефони в панер за отпадък в столичен мол. Мъжът прибирал телефоните за преработване и с парите си купувал материали за изобразяване.

 

По време на съвещанието бе оповестено, че 35-годишният мъж два пъти е влизал в психиатрия - в Сливен и София. По делото към момента не е подготвена психиатричната експертиза и не е ясно дали Захариев може да носи наказателна отговорност.

Според прокуратурата, има безспорни доказателства, които демонстрират че точно от телефоните открити в Захариев са изпращани заплашителните имейли. По делото е разпитана и арбитър Владислава Цариградска. Ако бъде приет за отговорен Захариев може да получи до шест години затвор.

 

" Това е един психологично болен човек, простодушен, спокоен, някогашен първенец от математическа гимназия, следвал е архитектура, индивидът си живее в неговия си живот. Той е арестуван с три големи чанти с дебели книги ", сподели тогава пред медиите юристът му Георги Георгиев. Според него болестта на Захариев е форма на аутизъм. Захариев не е съпричастен към действието, твърди Георгиев.

 

Според бранителя мъжът няма близки, другари,
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР