Обвиняем за убийство във Варна поиска съкратено съдебно следствие, съобщиха

...
Обвиняем за убийство във Варна поиска съкратено съдебно следствие, съобщиха
Коментари Харесай

Обвиняем за убийство във Варна поиска съкратено съдебно следствие

Обвиняем за ликвидиране във Варна изиска кратко правосъдно разследване, оповестиха от пресслужбата на Окръжния съд.

Съдът организира разпоредително съвещание по делото против 39-годишния мъж, упрекнат в умишленото ликвидиране на мъж, осъществено при започване на юли предходната година в градинката на Археологическия музей. 

Припомняме, че сигналът за мъж в безпомощно положение беше подаден в ранните часове на 4 юли предходната година на тел. 112., като полицията работеше по всички вероятни версии.

От пресслужбата на съда прецизират, че закононарушението е осъществено по изключително непосилен за жертвата метод, с особена свирепост и по хулигански подбуди.

В разпоредителното съвещание, юристът и подсъдимият обявиха пред съда, че избират кратко правосъдно разследване пр и разглеждане на делото.

Съдът им обясни, че с измененията в Наказателно-процесуален кодекс от 2019 година при съзнателно причиняване на гибел тази процедура не се позволява и подсъдимият не може да се възползва от по-леко наказване.

Въпреки това подсъдимият и юристът му дадоха единодушие да не се организира разпит на очевидците и движимостите лица, а при постановяване на присъдата директно да се употребява наличието на съответните протоколи и експертни изводи от досъдебното произвеждане.

Следващото правосъдно съвещание е планувано за 5 юни.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР