Обвинителен акт срещу млада жена и двама мъже, заплашвали и

...
Обвинителен акт срещу млада жена и двама мъже, заплашвали и
Коментари Харесай

Млада жена и двама мъже от Варна, заплашвали свой познат и го принуждавали да тегли кредити за тях!

Обвинителен акт против млада жена и двама мъже, заплашвали и принуждавали собствен прочут да тегли заеми и да им дава взетите от банки суми, внесе в съда Окръжна прокуратура - Варна. Престъплението, за което К.Г., И.Д. и М.И. ще бъдат съдени е по член 214, алинея 2, т. 1, по отношение на член 213а, алинея 2, т.4 от Наказателен кодекс, като един от мъжете и дамата са направили действието в нескончаем интервал от време.

През месец август 2019 година, обвинената К.Г. и потърпевшият се срещнали на работното си място. Постепенно младата жена, която тогава била на 21 години, се сближила с пострадалия и почнала да му желае дребни суми пари, защото изпитвала финансови усложнения. Мъжът проявявал схващане и съпричастност към нея и постоянно откликвал.

Така у К.Г. се породила концепцията да се възползва от добрината на пострадалия. Разказала на своя другар И.Д. за него и дружно с техен общ прочут – М.И., решили да извлекат изгода от това другарство. Жената срещнала останалите двама мъже с пострадалия като не ги показала с същинската им идентичност. Първоначално тримата опитвали да манипулират потърпевшия, като го молели да им дава пари под предлог, че ще му ги върнат. Но той бързо се усъмнил, че го подвеждат. Тогава тримата обвинени почнали да употребяват закани и закани по отношение на него. Младият мъж бил доста нерешителен и стеснителен и държанието на К.Г., И.Д. и М.И. го плашело, заради което няколко пъти извършил техните нареждания.

В интервала от 5 до 22 октомври 2019 година, за да бъде набавена имотна полза за някой от тримата обвинени или за тримата дружно, общо четири пъти пострадалият бил принуждаван посредством заплашване да вземе банкови кредите, средствата от които предоставял на някого от тях.

Последно М.И. опитал да принуди жертвата да изтегли своите персонални спестявания в размер към 8000 лв. от банковата си сметка и да му ги съобщи. Тъй като тегленето можело да се случи единствено в обслужващия клон на банката, употребена от пострадалия, той бил заставен да го посети. Банковите чиновници там познавали младия мъж и защото той им се сторил доста обезпокоени комплициран, шефът на офиса неотложно алармирал юристът му за протичащото се. Опитът бил осуетен, а подаденият по-късно сигнал за предходните събития поставил край и на изнудването.

Предстои делото против К.Г., И.Д. и М.И. да бъде планувано за разглеждане във Варненския областен съд. Ако бъдат приети за отговорни, те могат да получат санкции " отнемане от независимост “ за период от 2 до 10 години, както и " санкция “ в размер от 4000 до 6000 лв., като съдът може да постанови и конфискация до една втора от имуществото, притежавано от всеки един от тях.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР