Обвинителен акт срещу 33-годишен мъж, причинил по непредпазливост смъртта на

...
Обвинителен акт срещу 33-годишен мъж, причинил по непредпазливост смъртта на
Коментари Харесай

Съдят дрогиран шофьор за причиняване на смърт 

Обвинителен акт против 33-годишен мъж, предизвикал по несъобразителност гибелта на различен лидер в пътнотранспортно произшествие, внесе в съда Окръжна прокуратура-Варна.

Деянието е осъществено след приложимост на високорискови наркотични субстанции, а обвиненият избягал от местопроизшествието. А.Т. е упрекнат и в това, че управлявал МПС, чиято регистрация била прекъсната, и си служил с регистрационни табели, издадени за различен автомобил.

Въпреки че персоналният автомобил на 33-годишния мъж бил дерегистриран на 1 юни 2021 година по отношение на наложено му наказване, той решил да пътува с него от Монтана, където живеел, за Варна. За задачата свалил регистрационните номера от автомобила на татко си, поставил ги на своя и на 20 юни потеглил на път.

Около 23:30 часа А.Т. се намирал в региона на село Ветрино, движейки при изсъхнал асфалт и ясно време. Внезапно мъжът изгубил надзор над лекия си автомобил и навлязъл в лентата за насрещно придвижване. В същото време там се намирал различен лек автомобил, пътуващ в противоположна посока. Последвал мощен преден конфликт сред двете транспортни средства.

Обвиняемият съумял да излезе от своята кола, като неотложно свалил регистрационните й номера и напуснал местопроизшествието. Той не погледнал в какво положение оставя другия лидер и не повикал помощ. Изхвърлил номерата на известно разстояние от мястото на случая и се обадил на свои близки с молба да му изпратят такси, което да го прибере. Не дал пояснения какво се е случило.

Сигнал за случая бил подаден от сина на потърпевшия втори лидер, който очаквал своя татко в дома му в село Ветрино, и откакто той не се прибрал в уречения час тръгнал да го търси по пътя. На към 300 метра след края на селото забелязал авариралия коли. Познал колата на татко си и неотложно подал сигнал на ЕЕН 112, само че пристигналият на място медицински екип установил гибелта на неговия родител.

От осъществената съдебномедицинска експертиза станало ясно, че причина за съдбовния завършек на втория лидер от злополуката била тежка гръдна контузия, като била открита директна причинно-следствена връзка сред травматичните увреждания и пътния случай.

При оглед на местопроизшествието и на периметъра към него полицейските чиновници разкрили регистрационните номера, изхвърлени наоколо от оживелия лидер. Направената инспекция помогнала да бъде открита самоличността на напусналия мястото и същият бил арестуван. Било потвърдено изрично, че точно той бил зад кормилото на изоставеното транспортното средство. От заключението на съдебно-химичната експертиза, която била назначена, станало ясно, че в кръвта на обвинения има съществуване на амфетамин, метамфетамин, морфин и метоболит.

Предстои делото против 33-годишния мъж да бъде планувано за разглеждане във Варненския областен съд.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР