Обвинителен акт не е внесен. Полковник Орлов е привлечен като

...
Обвинителен акт не е внесен. Полковник Орлов е привлечен като
Коментари Харесай

Ръководителят на ВАК: Полковник Орлов е привлечен като обвиняем след едно дълго разследване

" Обвинителен акт не е импортиран. Полковник Орлов е притеглен като обвинен след едно дълго следствие. Разследването на авиационните произшествия продължава дълго. Това се постанова, с цел да се обясни детайлно обективната истина ", сподели полковник Елин Алексов, началник на Военно-апелативна прокуратура (ВАП) в студиото на Нова нюз.

„ Няма по какъв начин да не изпитваме състрадание към починалия водач. Важно беше да стигнем до края. Разследването продължава “, съобщи полковник Алексов.

" Всичко, което се намира в кориците на делото, ще бъде приложено съгласно наказателния закона. Ако е належащо ще има и други упрекнати. Ние се стремим да стигнем до края на нещата. Все още сме надалеч от обвинителния акт. Делото е на специфичен контрол “, добави ръководителят на ВАП във връзка на обвиняванията на вдовицата на подполковник Валентин Терзиев.

„ В рисковите специалности всичко е написано до елементи. Ако някой е нарушил написаните правила, той е показал небрежност. Ако се потвърди, че с едно действие са осъществени две нарушавания, ще би трябвало да се носи наказателна отговорност “, счита Алексов.

„ Слава Богу, че военният служител на реда е съумял да се избави. Той се явява очевидец “, сподели още Алексов във връзка случая на българо-турската граница, приключил със гибелта на граничен служител на реда.

„ Навремето, когато Военна прокуратура отговаряше и за служителите на реда, когато загинеше служител на реда, ние разследвахме за какво. Поради прехвърлянето на следствията към районните съдилища, пострадалите от полицейско принуждение, не смеят да се оплачат. Много са малко служителите на реда, които петнят пагона, само че те уронват престижа на службата “, заключи ръководителят на ВАК.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР